Hyppää pääsisältöön

Viskikohu toi Olut Expoon ennätysyleisön

Viikonlopun aikana Helsingissä järjestetyssä Olut Expossa vieraili tuhat ihmistä enemmän kuin viime vuonna.

Viski-kohu toi lisää kävijöitä // Kuva: EPA / MICHEL KRAKOWSKI

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä Olut Expossa kävi viikonlopun aikana arviolta 4 500 viskin ja oluen ystävää. Määrä on tuhat enemmän kuin vuonna 2013, kertoo Yle Uutiset. Tapahtuman järjestäjä Mikki Nyman uskoo, että syy suosion nousuun oli tapahtuman alkuperäisen nimen käyttökiellosta syntynyt kohu.

- Jos väittäisin muuta niin valehtelisin. Päivänselvää on, että kävijämäärä olisi viime vuodesta noussut joka tapauksessa, mutta olisiko noussut noin paljon?

Nyman sanoo, että  virinnyt alkoholikeskustelu lämmitti tunnelmaa myös Kaapelitehtaalla.

- Oli nostettu niin sanotusti kissa pöydälle. Se vaikutti positiivisesti tapahtuman ilmapiiriin, asiakkaisiin ja näytteilleasettajiin.

Aluehallintovirasto kielsi Nymania käyttämästä tapahtumaa varten painettua materiaalia, sillä niissä oli mainittu tapahtuman alkuperäinen nimi: Olut & Viski Expo Finland. Muutos toi pienyrittäjän budjettiin suuren menetyksen.

- Julkisesti jaettavat mainoslehtiset ja lehtimainokset olisi joutunut tekemään uudestaan, mutta siihen ei ollut varaa. Tapahtuman ennakkomarkkinointi oli siten ennakoitua suppeampaa kiellon ansiosta, Nyman kertoo.

Nyman aikookin selvittää oikeusoppineilta, oliko koko kieltopäätös laillinen.

Lähteet: Yle Uutiset