Hyppää pääsisältöön

Blood Simple

Frances McDormand elokuvassa Blood Simple
Frances McDormand elokuvassa Blood Simple Frances McDormand elokuvassa Blood Simple blood simple

Mustasukkainen mies palkkaa tappajan uskottoman vaimonsa ja tämän rakastajan kimppuun. Mutta mikään elämässä ei ole yksinkertaista.

Joel ja Ethan Coenin elokuvaura alkoi komeasti vuonna 1984 modernilla film noir -trillerillä Blood Simple. Tiheätunnelmainen rikoselokuva oli myös sen kuvanneen Barry Sonnenfeldin, pääosaa esittäneen Frances McDormandin ja musiikin säveltäneen Carter Burwellin läpimurto.

Blood Simple on ”coenmaisesti” julmanhauska trilleri pettämisestä, kostosta ja väärinymmärtämisestä. Kutkuttavan mutkikkaan murhatarinan keskushahmot ovat baarinpitäjä, tämän uskoton vaimo, vaimon rakastaja ja aviomiehen palkkaama yksityisetsivä.

Frances McDormandin lisäksi pääosissa ovat Dan Hedaya, John Getz ja kieroa yksityisetsivää esittävä M. Emmet Walsh.

Blood Simple on esitetty aiemmin Teemalla osana Teemalauantaita. Sen parina nähtiin Zhang Yimoun versio samasta aiheesta: Nainen, pyssy ja nuudelipuoti.

 • Blood Simple, USA 1984. Ohjaus Joel ja Ethan Coen. Pääosissa Frances McDormand, Dan Hedaya, John Getz, M. Emmet Walsh. (16)

Lisää ohjelmasta

 • Tarinoita korville – radiokuunnelma elää uutta nousukautta

  Tarinoita korville - radiodraaman uusi nousu

  Mobiilikuuntelun aikakautena radiodraama antaa kuulijalle oman tilan, mahdollistaa omat ajatukset ja mielikuvituksen käytön. Kuunnelma on kulkenut pitkän tien mm. Pekka Lipposen, Knallin ja sateenvarjon, Elmon ja Koe-eläinpuiston kautta nykypäivään. Radio oli ennen medioiden valtias. Se toi koteihin kuultavaksi koko maailman.

 • Parasta sirkuksessa on kaikki

  Taina Kopralle ja Jouni Kivimäelle sirkus on päivätyö.

  “Mun elämä on yhtä sirkusta", sanoo Sorin sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Hän ja puolisonsa Jouni Kivimäki perustivat 80-luvulla pienen sirkuskerhon, joka on vuosikymmenten varrella kasvanut monipuoliseksi sirkuskouluksi. Tänä päivänä se tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta. Teemalla nähdään Sorin sirkuksen upea joulushow 2018.

Yle Teema