Hyppää pääsisältöön

Coriolanus

Ralph Fiennes (keskellä) elokuvassa Coriolanus, 2011
Ralph Fiennes (keskellä) elokuvassa Coriolanus, 2011 ralph fiennes

Ralph Fiennes on pääosassa itse ohjaamassaan elokuvassa, joka tuo Shakespearen tragedian nykyaikaan.

Coriolanus on William Shakespearen vuonna 1607 kirjoittama tragedia roomalaiskenraali Gaius Marcius Coriolanuksesta. Urhea ja lyömätön kenraali kaataa vihollisensa ja voittaa kaikki käymänsä taistelut. Ankara luonne koituu kuitenkin miehen kohtaloksi. Coriolanus nousee konsuliksi, mutta Rooman kansa ja poliitikot kääntyvät häntä vastaan. Coriolanus karkoitetaan kaupungista, ja hän liittoutuu pahimman vihollisensa kanssa kotimaataan vastaan.

Ralph Fiennesin ohjaama elokuva tuo tragedian nykypäivään. Urbaani kaupunkisota käydään kivisessä ja pölynpeittoisessa Serbiassa. Elokuvan dialogi on kuitenkin ehtaa Shakespearea, mikä vahvistaa kansainvälisten konfliktien varjostaman nykymaailman mahtipontista traagisuutta. Ohjaustyön lisäksi Ralph Fiennes näyttelee elokuvan nimiroolin. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Gerard Butler, Brian Cox, James Nesbitt ja Vanessa Redgrave.

  • Coriolanus, Britannia 2011. O: Ralph Fiennes N: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox, James Nesbitt, Vanessa Redgrave

Lisää ohjelmasta

Yle Teema