Hyppää pääsisältöön

Brooklynin pojat

Dokumenttiprojekti: Brooklynin pojat, yle tv1
Amrit-poika kasvaa kaukana New Yorkissa asuvasta isästään. Dokumenttiprojekti: Brooklynin pojat, yle tv1 dokumenttiprojekti: brooklynin pojat

TV1 keskiviikkona 9.11.2016 klo 00.35 - 01.40
Yle Areenassa 30 päivää

Amrit on temperamenttinen poika ja kasvaa kaukana New Yorkissa asuvasta isästään Kuldipista. Pojan isän puolen isoisä on alkanut puhua aiempaa avoimemmin mafiataustastaan. Amritin isäkin oli ajautunut nuorempana samalle tielle.

Mitä jos rikollinen polku periytyisi?

Brooklynin pojat (7) on dokumenttielokuva pojista kolmessa polvessa, jotka etsivät miehenmallia mistä tahansa, kun oma isä ei ole läsnä arjessa.

Dokumenttiprojekti: Brooklynin pojat, yle tv1
Dokumenttiprojekti: Brooklynin pojat, yle tv1 dokumenttiprojekti: brooklynin pojat
Suomalaisäiti ja dokumentin ohjaaja-käsikirjoittaja Inderjit Kaur Khalsa haluaa ottaa selville, miksi hänen poikansa isänpuolinen suku on joutunut elämään ilman isää. Onko kenties isien Brooklynin-italialaisuudella jotakin tekemistä asian kanssa? Hän haluaa muuttaa historian toisintoa perheessään.

Kulkurin elämää

Inderjit Kaur Khalsa muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2000. Näyttelijän ammatti vaihtui pian kulkurin tiehen, kun hän yhdessä amerikkalaisen miehensä kanssa päätti lähteä seuraamaan henkistä polkua.

Viiden vuoden ajan he matkasivat osavaltiosta toiseen vieraillen eri koulukuntien opettajien luona. Matkan aikana heistä tuli joogeja, sikhejä ja yhteisen lapsensa vanhempia.

Lapsen syntymän jälkeen he päättivät asettua Suomeen, mutta pian parin tiet erkanivat ja isä palasi takaisin New Yorkiin.

Poika tarvitsee isää

Inderjit lähti tekemään dokumenttielokuvaa syyllistettyään ex-aviomiestään riittävän pitkään. Hänen pyrkimyksenä oli saada isä ymmärtämään, että poika tarvitsee tätä. Kahden mantereen välinen vanhemmuus on raskasta jokaiselle.

Vaikka poika vaikuttaakin sopeutuneen isän muutamaan vuosittaiseen vierailuun, niin syvemmällä piinaa suru ja ikävä. Tutkimusmatkan aikana Inderjit löytää yllättävän vastauksen suvun isien poissaoloon poikiensa elämästä. Seuraukset näkyvät heissä jokaisessa.

Katkaistakseen kierteen oman poikansa kohdalla Inderjitin onkin tehtävä muutos omassa suhtautumisessaan.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Inderjit Kaur Khalsa Tuotanto: Moshfish Helsinki, 2014. Dokumentti on esitetty edellisen kerran TV1:llä 2014.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.