Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen RSO - pasunisti Line Johannesen

RSOn pasunisti Line Johannesen
RSOn pasunisti Line Johannesen Kuva: Sandra Saulo/YLE pasunisti,muusikot,line johannesen

Norjalainen pasunisti Line Johannesen on soittanut Radion sinfoniaorkesterin riveissä vuodesta 2006. Koesoitto toi pasunistin Suomeen. "Voitin koesoiton - ja niin siinä kävi, etten ollut lainkaan valmistautunut siihen. Yhtäkkiä elämässä tapahtui yllättävä käännekohta", Line kertoo.

Norjalaisena hän kaipaisi, että Suomesta löytyisi hieman enemmän tasoeroja. "Suomi on niin kovin tasainen, ei ole kukkuloita tai vuoria", hän naurahtaa. "Mutta teillä on järviä ja ne ovat ihania." Ahkeralle kuntoilijalle Nuuksion maisemat ja Töölönlahti ovat tulleet tärkeiksi. Line nauttii myös kutomisesta. "Kutominen on konkreettista, luovaa tekemistä, käden jäljen näkee heti. Se on hyvää vastapainoa soittamiselle, jossa välillä liikutaan aika abstrakteissa maailmoissa."