Hyppää pääsisältöön

Suomen ympäristökeskus joutui twiittitulvaan

Suomen ympäristökeskuksen twiitti
Suomen ympäristökeskuksen twiitti suomen ympäristökeskus

Eilen illalla alkanut uusi kotimainen draamasarja Syke nousi yhdeksi keskiviikon twiitatuimmista aiheista. Ongelmaksi muodostui kuitenkin ohjelman virallisen hashtagin eli tunnuksen käyttö.

Viestit alkoivat levitä jo iltapäivän aikana Twitterissä ohjelman nimen mukaisella syke-hashtagilla (#syke). Kyseinen hashtag on kuitenkin ollut Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) käytössä jo pitkään, joten tuotantotiimi oli varannut ohjelmalle oman tunnuksen #ylesyke.

Huhuista huolimatta #SYKE ratkoo edelleen ympäristöhaasteita draamaa välttäen. Tsemppiä kaimalle #ylesyke!

Keskustelua käytiin kuitenkin yli tuplasti enemmän tunnuksella #syke. Yli 650 000 katsojaa kerännyt sarja keräsi syke-hashtagilla twiitttejä pelkästään eilisillan aikana yli 600 kappaletta. Iltapäivällä Suomen Ympäristökeskus reagoikin asiaan omalla Twitter-tilillään ilmoittamalla, että "Huhuista huolimatta #SYKE ratkoo edelleen ympäristöhaasteita draamaa välttäen. Tsemppiä kaimalle #ylesyke!"

MTV3-kanavalla sosiaalisessa mediassa käytettyjen hashtagien TOP5-listaa päivittävä Martti Lindholm nosti tänään aamupäivällä keskusteluun myös, voiko hashtageille edes nimittää virallisia omistajatahoja. Suomen Ympäristökeskus otti tänään iltapäivällä asiaan kantaa Twitterissään ilmoittamalla, ettei halua omistaa syke-hashtagia, sillä "sykettä on monenlaista".

Me kiitämme Suomen Ympäristökeskusta huumorintajusta ja pitkämielisyydestä ja jatkamme #ylesyke-tunnuksen käyttöä. Toivottavasti Syken työ saa huomiota ohjelman kautta. Ihminen, ympäristö ja muutos ovat loppujen lopuksi aika lähellä elämää, kuolemaa ja draamaa.

Tässä oli aiemmin ulkoinen upotus Twitteristä. Se on nyt poistettu