Hyppää pääsisältöön

Tynnyriliiga vähällä onnistua

tynnyrit
tynnyrit Kuva: Yle, MOT tynnyrit

Huumepoliisin ex-pomon Jari Aarnion epäilty osuus huumekaupassa olisi voinut jäädä paljastumatta, jos Hollannin poliisi ei olisi löytänyt hasista Suomeen tulossa olleesta tynnyristä,

MOT läpivalaisee hasiksen maahantuontiliigan toimet. Jos Hollannin poliisi ei olisi avannut Suomeen lähdössä ollutta sinistä peltitynnyriä joulukuussa 2011, koko huumeliiga olisi saattanut jäädä paljastumatta.

Loviisaan matkalla olleessa tynnyrissä oli sisältöilmoituksen mukaan 240 kiloa kyllästysainetta. Hollannin poliisi löysi tynnyristä 141 kiloa hasista.

Keskusrikospoliisi sai selville alkuperäisessä esitutkinnassa väliportaan toimijoita, lähinnä huumeiden vastaanottajia Suomessa. Oikeudessa viisi suomalaista ja yksi hollantilainen tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Yksi tuomituista kertoo MOT:ssa ensimmäisen kerran julkisesti omasta osuudestaan tynnyrijutussa.

Seuraavaksi oikeudessa selvitetään Aarnion osuus tapahtumiin. Aarnio istuu tutkintavankeudessa ja odottaa ensi vuonna alkavaa oikeudenkäyntiä. Aarniota epäillään törkeistä huumausainerikoksista.

Tutkintaryhmä epäilee, että Aarnio koetti sotkea KRP:n tutkintaa ja häivyttää epäilyksiä pois itsestään.

MOT nostaa esiin mahdollisuuden, että hasistynnyreitä tuotiin Suomeen enemmän kuin poliisin löytämät kuusi. Mihin kateissa olevat tynnyrit menivät ja kuka niistä hyötyi?

Käsikirjoitustekstiin on tehty kaksi täsmennystä 17.12.

Kommentit