Hyppää pääsisältöön

Ville Jäämerellä

Jäämeri 30 päivässä. Yle kuvapalvelu.
Jäämeri 30 päivässä. Yle kuvapalvelu. Kuva: Jäämeri 30 päivässä. Yle kuvapalvelu. jäämeri 30 päivässä

Ville Haapasalo matkustaa Venäjällä paikoissa, joihin ei kuka tahansa lähtisi – tai edes pääsisi! Tällä kertaa reitti kulkee 6 000 kilometriä Murmanskista Beringinsalmeen. Kaikki 10 Jäämeri 30 päivässä -jaksoa nähdään yhden päivän aikana 6.1. Uusia Villen seikkailuja Teemalla 7.1. kun Kaukasia 30 päivässä alkaa.

Tiistaina 6.1. klo 10.00 alkaen

Tällä kertaa Ville ja kuvausryhmä kulkevat 30 päivässä 6000 kilometrin matkan Jäämeren rannikkoa seuraten. Matka kulkee idästä länteen, ja liikkeelle lähdetään Kuolan nimimaalta, Murmanskista. Mitä kuuluu Venäjän pohjoisrannikolle, ja miten Jäämeren muutokset vaikuttavat paikallisten elämään.

Ohjelmasarjassa keskitytään Venäjän laajoihin Jäämeren lähiseutuihin Murmanskista aina Beringinsalmeen saakka, sekä Pohjoiseen meritiehen.

Jäämeri on Villen aiempiin 30 päivässä -sarjan kausiin verrattuna monella tavalla vaativampi. Valmiita reittejä ei ole. Liikemiehiä ja luontokuvaajia lukuun ottamatta turismi ja liikenne ylipäätään ovat Jäämeren rannoilla hyvin vähäistä. Sitä hankaloittavat kehnot kulkuyhteydet, sääolosuhteet ja alueille vaadittavat pääsyluvat. Koska pohjoinen Venäjä on tiukasti säännöin ja rajoituksin suojattua aluetta, on kuvausluvat anottava kuukausia etukäteen. Vain harva ulkomaalainen pääsee kokemaan omin silmin rajun kauniita arktisia näkymiä.

Uusia Villen seikkailuja Teemalla 7.1. kun Kaukasia 30 päivässä alkaa klo 21.00.

  • Jäämeri 30 päivässä (Suomi 2014)

Lahjapaketit 2014

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa