Hyppää pääsisältöön

Kuka kutsui Kokanderin

kuka kutsui kokanderin, Yle TV1
Jenni Kokander auttaa afrikkalaistaustaisten Alvinen ja Juden perhettä Kamerunista paluun juhlajärjestelyissä. Kuvassa Alvine Njila-Makaru (vas.), Elise, Ben, Jenni, Marie ja Jude Njila. kuka kutsui kokanderin, Yle TV1 kuka kutsui kokanderin

TV1 maanantaista perjantaihin 27.7. - 5.8.2015 klo 18.30 - 19.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 9.30
Yle Areenassa 30 päivää

Vaippoja, aikatauluja, itkua ja naurua. Sellaistako se on – ruuhkavuodet myös eri kulttuuritaustoista tulevissa perheissä?

Näyttelijä Jenni Kokander tutustuu kahdeksan lapsiperheen arkeen ja osallistuu tärkeiden juhlien valmisteluun.

Isoisällä 23 lasta

Jenni auttaa sarjan aloitusjaksossa 27.7. namibialaisen Alvine Njila-Makarun ja kamerunilaisen Jude Njilan perhettä kotiinpaluujuhlan järjestelyissä.

Perheen taustat yllättävät: Juden isällä oli Kamerunissa kolme vaimoa ja 23 lasta.

Pitkällä lomalla Juden kotiseudulla perhe juhlisti edesmenneitä sukulaisia ja tutustui Juden laajaan sukuun ja kamerunilaiseen kulttuuriin.

Alvinen kotimaassa Namibiassa moniavioisuutta ei ole ja se oli hänelle kulttuurishokki.

Tunteita ei säästellä

Alvine ja Jude tapasivat toisensa Suomessa, bussipysäkillä
.
Molemmilla vanhemmilla on räiskyvä luonne ja perheessä on tapana puhua asiat suoraan. Rakkaudesta ei kuitenkaan afrikkalaisessa kulttuurissa puhuta. Entä uskollisuus?

Isällä kaksi työtä, äiti opiskelee

Perheen arjessa eletään kiireen keskellä. Jude hoitaa kahta työtä ja Alvine opiskelee.

Pyykkäyksen ja kotiinpaluujuhlien järjestelyjen lomassa Jenni ja Alvine pohtivat, mihin perustuu hyvä parisuhde ja miten rakkautta eri kulttuureissa ilmaistaan.

Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuodenvaihteessa 2014 - 15.

Sarjan muut perheet:
28.7. Venäläistä sielunmaisemaa

Jenni pääsee tutustumaan venäläiseen sielunmaisemaan ja valmistautuu grillijuhliin Polinan ja Samin kotipihalla. Isäntäväelle lapsen saaminen ei ollut itsestäänselvyys. Viimein he saivat adoptiolapsen Pietarista.

29.7. Burmalainen vesijuhla

Jenni lähtee Burmasta paenneen Htin perheen avuksi suuren vuosittaisen vesijuhlan järjestelyihin. Hän pohtii Mi Mi Pon, kahden pojan äidin kanssa miten saa teinit kunnioittamaan vanhempiaan.

30.7. Intialainen valon juhla

Pimeimpään vuodenaikaan Jenni pääsee kokemaan intialaisen diwalin, valon juhlan. Phullin perheen isä Manav ja Jenni vertailevat keinojaan kasvattajina ja mitä heille merkitsevät isovanhemmat.

3.8. Pizzaa koko porukalle!

Italiasta Suomeen muuttanut Kanto-Cavalottin perhe saa Jennistä apulaisen pizzaillallisen valmisteluihin. Kristiina halusi jäädä kotiin hoitamaan lapsia, mutta toisinaan kaipaa töihin ja aikuista seuraa.

4.8. Cupcake ja yhteislaulua

Jenni juhlii Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää amerikkalais-suomalaisten Lee-Simmonsien luona. Cupcaket saavat väriä ja laulu raikaa tässä perheessä. Jenni ja Odetta pohtivat omaa naiseuttaan ja modernia äitiyttä.

5.8. Ramadan päättyy

Jenni juhlii islamilaista Ramadanin päättymistä Al Bayatyn perheen kanssa. Yksinhuoltajaäiti Afrahin kanssa he miettivät islamiin liittyviä ennakkoluuloja. Millaista on kun vastuu lapsista on yksillä hartioilla?

6.8. Kiinalais-suomalainen syntymäjuhla

Jenni pääsee mukaan synnytykseen! Kiinalais-suomalainen Fang-Lihavaisen perhe kutsuu Jennin todistamaan koskettavaa syntymää ja koko Jennin perheen juhlimaan lapsen syntymän jälkeistä perinteistä juhlaa.

Lisää aiheesta:
Jenni Kokanderin kaksoisrooli

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.