Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Mannan Viikonloppulistalla marssivat vahvat naisartistit

Manna Jäntti
Manna Jäntti Kuva: Sebastian Johansson manna jäntti

Laulaja-lauluntekijä Manna on juuri julkaissut neljännen albuminsa Blackbird. Uusi levy on todella koskettava ja tunteita herättävä, vaikka se onkin soundillisesti melko riisuttu. Mistä kumpuaa tämä valtava tunnelataus?

Mannan Viikonloppulista

24. lokakuuta julkaistu Blackbird-albumi tuntuu henkilökohtaisimmalta albumilta, mitä Manna on koskaan julkaissut. Näin intiimin levyn tekeminen vaatikin Mannan mukaan rohkeutta. Paljon rohkeutta. "Kolmeen vuoteen ehti paljon asioita. Työstin levyä päiväkirjanomaisesti itselleni, ehkä sen henkilökohtaisuus kuuluu tunnelatauksena. Olen silti onnellinen että ihmiset ovat ottaneet levyn omakseen. Julkaisuhetkellä levystä tulee tekijöiden ja kuulijoiden yhteinen, se tuntuu tärkeältä.”

Blackbirdin kuuntelu herättää voimakkaita tunteita ja sen äärellä on lähes mahdoton välttyä kyyneliltä. Melankolisesta ja hauraasta tunnelmastaan huolimatta albumi ei kuitenkaan synnytä pelkästään surumielisiä nyyhkytyksiä. ”Levy on mielestäni lohdullinen. Hyvä levy on vähän kuin ystävä, joka ymmärtää. Tämä levy on kenties lohdullisin tekemistäni. Vaikka siinä on paljon surua, on valo ja toivo koko ajan läsnä.”

Manna työsti Blackbirdin yhdessä muusikko Mikko Joensuun kanssa ja levyllä tämä kaksikko tuntuu toimivan yhteen saumattomasti. ”Olemme tehneet niin paljon musiikkia yhdessä, että se on hyvin luontevaa. Tajuamme yleensä toisemme ideat jo pienistä vihjeistä. Mikko oli multi-instrumentalistina korvaamaton apu levyn äänityksessä.”

Hyvä levy on vähän kuin ystävä joka ymmärtää.

Tuoreen levyn kauniiden ja lohdullisten laulujen takaa löytyy vahva naisartisti - niin ja yksi mies. Sellaisia naisia Manna on koonnut myös omalle Viikonloppulistalleen, jonne mahtui mukaan myös se yksi ratkaiseva mies.

Mannan Viikonloppulista: "Yhden miehen parhaimmat naiset”

1. Joni Mitchell: Little Green
2. Françoise Hardy: Je Changerais D’Avis
3. Cat Power: The Greatest
4. Joan Baez: Diamonds And Rust
5. Karen Dalton: Someone Like You
6. Billie Holiday: Strange Fruit
7. Aretha Franklin: Son Of A Preacher Man
8. Nina Simone: I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free
9. Nick Cave: Ship Song
10. Nick Cave: Push The Sky Away