Hyppää pääsisältöön

Ilmari Nortamo, anestesialääkäri

Ilmari eli Matti Ristinen
Ilmari eli Matti Ristinen Syke (tv-sarja)

Ilmari Nortamo, 41, muutti Lontoosta Helsinkiin muutama vuosi sitten eikä kestänyt kauan, kun Marleena ja Ilmari löysivät toisensa.

Anestesialääkärillä on takanaan avioeroon päättynyt hankala avioliitto ja kaksi teini-ikäistä lasta. Ilmarin ex-vaimo Salla työskenteli myös sairaalaassa, mutta kävi ilmi, että hänen tutkinnossaan on häikkää ja Salla on tällä hetkellä poliisin hoteissa.

Marleena (Tiina Lymi) ja Ilmari Nortamo (Matti Ristinen)
Marleena (Tiina Lymi) ja Ilmari Nortamo (Matti Ristinen) sairaalasarjat

Opiskeluaikoina Ilmaria kutsuttiin lempinimellä Mr. Humaani ja nimitys kuvaakin häntä hyvin, sillä Ilmari on ollut muun muassa kehitysmaissa avustustyössä lääkärinä. Ilmari on kiltti ja lämmin mies, jolla on vahva vakaumus lääkärintyöhön. Kiltteyden kääntöpuolena on kiivas luonne, joka joskus tiukoissa tilanteissa läikkyy yli – pitkävihaisuudesta ja itsepäisyydestä puhumattakaan. Hänellä on myös taipumusta hajamielisyyteen.

Ilmarin ja Marleena ovat hiljattain menneet onnellisesti naimisiin. Heidän suhdettaan hiertää Marleenan terveydentila. Marleenalla on hyvälaatunen aivokasvain. Hän kuitenkin kieltäytäytyy leikkauksesta vedoten sen aihettamiin riskeihin sikiölle. Ilmari on huolissaan vaimonsa terveydestä, koska tietää, että myös kasvaimen seuraukset saattavat olla vakavat.

Kommentit