Hyppää pääsisältöön

The Rolling Stones: Crossfire Hurricane

The Rolling Stones: Crossfire Hurricane
The Rolling Stones: Crossfire Hurricane Kuva: Yle Kuvapalvelu populaarimusiikki

Se on yhä rock'n'rollia: Rolling Stones -dokumentilla juhlittiin yhtyeen 50-vuotispäivää.

Brett Morgenin ohjaama pitkä dokumenttielokuva The Rolling Stones: Crossfire Hurricane valmistui brittirockin tervaskannon 50-vuotisjuhlan kunniaksi syksyllä 2012. Se on perusteellinen kertomus bluesia rakastavien nuorten muusikkojen noususta Beatlesin vastavoimaksi, vaarallisiksi rock-idoleiksi, superrikkaiksi veropakolaisiksi ja lopulta rockin pitkäikäisyyden symboleiksi. Kivet vierivät vähän sammaloituneinakin.

Dokumentissa on runsaasti aiemmin esittämätöntä arkistomateriaalia. Tarina etenee yhtyeen nykyisten (Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood) ja entisten (Bill Wyman, Mick Taylor) jäsenten toimiessa kertojina ja kommentoijina.

Katsojille tarjotaan sekä eturivin paikka että backstage-passi yhtyeen historian keskeisiin tapahtumiin: menestyksen ensi vaiheisiin, huumeskandaaleihin, Brian Jonesin kuolemaan, Altamontin festivaalin kaaokseen, veroja pakoon Ranskan Rivieralle ja hedonistiseen rock'n'roll -elämään sekä maailmanlaajuisille megakiertueille.

Matka Lontoon Marquee-klubilta stadionien kuninkaiksi on ollut pitkä ja värikäs. Mick Jaggerin sanoin Crossfire Hurricane on kertomus siitä, miten "bändistä jota kaikki vihasivat tuli bändi jota kaikki rakastavat".

Teemalla dokumentti ensiesitettiin joulukuussa 2012 viisikymppiselle Rolling Stonesille omistetussa Teemalauantaissa.

  • The Rolling Stones: Crossfire Hurricane. Dokumenttielokuva, ohjaus Brett Morgen. USA 2012.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa