Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Viikon kellaribändi: Popeda, Eput ja Haloo Helsinki! ovat kovia

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on R3bels.

R3bels. // Kuva: R3bels.

Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat tällä viikolla R3bels -yhtyeen seuraavin sanoin:

- Vanhan koulukunnan Paramoren jalanjäljissä kulkeva yhtye ymmärtää tarttuvan melodian päälle. Kappaleen jousisovitukset ja rohkean 80-lukulainen kitarasoolo tuovat perinteiseen poprockiin yllättävyyttä. Laulajan niekuttava ääni välittää aidon tunteen.

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen?

- Bändimme sai alkunsa vuonna 2012 koulujen välisen musiikkiprojektin seurauksena. Siinä tavoitteena oli päästä Turun Sounds-musiikkitapahtumaan esiintymään ja tehdä musiikkivideo. Tässä vaiheessa kokoonpano ei ollut vielä vakiintunut nykyiselleen. Voitto Lapin bändikisasta lokakuussa 2012 antoi lisäpotkua oman musiikin tekemiseen.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Yksi suurimmista saavutuksista on ehdottomasti se, että pääsimme esiintymään Simerock-festareille elokuussa 2014 bändikisan hyvän palautteen ja yleisöäänestyksen siivittämänä. Keikka meni hienosti, päivä oli muutenkin mahtava ja ikimuistoinen. Bäkkärillä Suomen kovimpien starojen seassa pyöriminen oli tosi jännittävää. Ja tottakai, tämä viikon Kellaribändi-titteli lukeutuu niihin suurimpiin!

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette?

- Olemme keikkailleet perustamisvuodesta lähtien paikallisissa ja lähialueiden tapahtumissa. Harvassa ovat ne keikat, joista ei olisi jäänyt hyviä jälkitunnelmia. Live-bändinä olemme energinen ja haluamme, että yleisöllä olisi yhtä hyvä rokkifiilis kuin meillä.

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

- Musiikki on aina ollut meille kaikille tosi tärkeä osa elämää ja jokainen meistä haaveilee tekevänsä musiikkia jopa ammatikseen. Aika näyttää minne R3bels meidät johdattaa, mutta tavoitteet ovat korkealla ja halu päästä isoille lavoille ja ihmisten tietoisuuteen on tällä hetkellä suuri.

Ketkä ovat esikuvianne?

- Musiikkimakumme on laaja ja esikuvia meillä on paljon laidasta laitaan. Kotimaisista rokkibändeistä kovempaakin kovempia ovat ehdottomasti muun muassa Popeda, Eput ja Haloo Helsinki!. Ulkomaalaisista voisi mainita Paramoren, Foo Fightersin ja Red Hot Chili Peppersin, jonka suurkuluttajia ovat erityisesti rumpalimme Mikko ja basistimme Albert.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

- Biisit pyritään tekemään yhdessä, mutta jokaisella on aina omia sävellys- ja sanoitusideoita, joita lähdemme porukalla työstämään alusta loppuun.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli?

Nykyisin biisien teossa panostamme sanoituksiin enemmän kuin ennen. Olemme tajunneet sanoituksien valtavan merkityksen kappaleissa. Parempia tekstejä on varmasti tulossa!

Onko kielellä suuri merkitys?

On. Suomen hienolla kielellä on huomattavasti helpompi saada asia kerrotuksi ja mielikuvat kappaleen tunnelmasta tulevat kuulijalle voimakkaammin esille.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Inspiraatio tulee, kun se on tullakseen. Milloin mistäkin. Asioista, joita näkee ja kokee ja tietenkin hyvästä musiikista.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Olihan se tosi siistiä ja uskomatonta, varsinkin, kun palaute ja kuulijoiden reaktiot olivat enimmäkseen positiivisia.

R3bels Facebookissa ja Spotifyssä.