Hyppää pääsisältöön

Näillä laitteilla käytät Areenaa, syksy 2014

Vettä on virrannut Vantaassa jonkin verran sen jälkeen, kun viimeiksi bloggasin Areenan laitetuesta. On siis aika käydä uudestaan läpi laitteita, joilla Areenan sisälötä voi käyttää.

Pyrkimyksenämme on mahdollistaa Areenan käyttö mahdollisimman laajalle käyttäjäjoukolle. Jonkin verran joudumme kuitenkin rajaamaan sitä laitemäärää, jota tuemme. Nykyisillä teknisillä ratkaisuilla Areenan käyttö eri laitteilla vaatii erillisiä ratkaisuja suurelle määrälle laitteita ja tuetun laitekannan merkittävä laajentaminen tulisi kalliiksi ja rajaisi myös Areenan kehitystä.

Lyhyemmin: Areena ei toimi kaikilla laitteilla. Jokainen uusi tuettava laite vaatii työtä ja luo kustannuksia, joten tuettavien laitteiden listaa laajennetaan harkiten.

Tällä hetkellä Areena-sisältöä on saatavissa seuraavissa laitteissa ja palveluissa:

 • Tietokoneet, joissa flash-laajennuksella varustettu selain (esim. ChromeFirefox)
 • iPad ja iPhone -laitteet (vaativat Areena-sovelluksen: iPad ja iPhone)
 • Android-puhelimet, -tabletit ja muut laitteet (vaativat Areena-sovelluksen)
 • Windows Phone 8 -mobiililaitteet (vaativat Areena-sovelluksen)
 • Samsung -älytelevisiot (vuonna 2012 julkaistut tai uudemmat laitteet, vaativat Areena-sovelluksen)
 • Sony Playstation 3 (toimii laitteen selaimen kautta)
 • Sony Bravia -televisiot 
 • Elisa Viihde -palvelu 
 • Chromecast-laitteet (tällä hetkellä iPadin kautta, Android-tuki tulossa Areenan Android-sovelluksen uuden version myötä)
 • AppleTV iOS-sovelluksen Airplay-toiston kautta

Tämän listan ulkopuolella tuettuja laitteita ei ole. Tästä huolimatta Areena saattaa muillakin laitteilla toimia. Esimerkiksi jotkut televisiot näyttäisivät toistavan Areena-videoita.

Laitetuki kasvaa ensi vuonna. Tulossa on Areena-sovellus LG:n ja Sonyn älytelevisioille sekä PlayStation 4- että Xbox One -pelikonsoleille. Näistä ratkaisuista kerromme enemmän myöhemmin.

Kommentit
 • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

  Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

  Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.

 • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

  PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

  Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

 • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

  Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

  Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.