Hyppää pääsisältöön

Talvisota kuvina päivä päivältä

Talvisota kuvina päivä päivältä -artikkelikuva
Talvisota kuvina päivä päivältä -artikkelikuva Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen sota39

Miltä näyttivät Kuoleman komppanian sotakypärät? Entä vangittu "ryssien" tiedotusosaston päällikkö? Niin lentäviin lottiin, ilmapommituksien tuhoihin kuin rintamasotilaihinkin pääset tutustumaan seuraamalla #Sota39:n päivän kuvia!

Toimittajat Seppo Heikkinen ja Leo Kosola ovat valikoineet kiinnostavimman talvisodasta kertovan kuvan sodan jokaiselle päivälle. Kuvalähteenä toimii SA-kuva-arkisto.

Päivittäiseen valokuva-antiin pääset käsiksi joko seuraamalla tähän artikkeliin kertyvää kuvagalleriaa tai Yle Historian twiittejä tunnisteella #päivänSAkuva.

Kommentit
  • Talvisotatietäjä ratkesi

    Talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta.

    Rattoisassa, mutta tiukassa kisassa Etelä-Suomen talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta. Hyväksi kakkoseksi, mutta Pohjois-Suomen ykköseksi ja nuorten mestariksi lyötiin reisjärveläinen Joonas Mattola, 19 vuotta.

  • Talvisota viidellä kuvalla kerrottuna

    Talvisodan 105 päivään mahtuu loputtomasti kiehtovia tarinoita ja vaiheita. Osana #sota39-projektia tiivistimme talvisodan tärkeimpiä vaiheita viiteen kuvaan. Kuvien teksteistä saa nopean ja kronologisen kertauksen, kuinka talvisota eteni.