Hyppää pääsisältöön

Donizetti: Anna Bolena

Anna Netrebko oopperassa Anna Bolena
Anna Netrebko Anna Netrebko oopperassa Anna Bolena Kuva: ORF/Ali Schafler anna bolena

Oopperamaailman huipputähdet Anna Netrebko ja Elīna Garanča ovat pääosissa historiallisessa oopperassa Englannin kuninkaan vaimoista.

Gaetano Donizettin ooppera Anna Bolena perustuu Englannin kuningas Henrik VIII:n puolison tositarinaan. Anne Boleyn tuli kuninkaan toiseksi vaimoksi sen jälkeen, kun ensimmäinen avioliitto oli saatu mitätöidyksi. Mutta hänkään ei synnyttänyt kuninkaan toivomaa poikaa, ja uuden vaimoehdokkaan löydettyään Henrik tuomitutti Annen tekaistuin syytöksin maanpetturuudesta kuolemaan.

Keväällä 2011 Anna Bolena esitettiin ensimmäisen kerran Wienin valtionoopperassa, ja naispääosissa oli kaksi oopperamaailman huippunimeä: Annan osassa Anna Netrebko ja hänen kilpailijansa Giovanna (Jane) Seymourin osassa Elīna Garanča. Kuningas Henrikinä nähdään Ildebrando D’Arcangelo.

Esityksen on ohjannut Eric Génovèse. Wienin valtionoopperan orkesteria johtaa Evelino Pidò ja kuoromestari on Thomas Lang.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa