Hyppää pääsisältöön

Juniorikiekkoilijat sikailivat Tinderissä – seurauksena pitkät pelikiellot

Kanadan junioriliiga OHL on antanut kahdelle pelaajalle pitkät pelikiellot treffipalvelu Tinderissä tapahtuneiden ylilyöntien vuoksi.

Tinder on suosittu seuranhakusovellus älylaitteille. // Kuva: Tinderin Facebook-sivu

Asiattomuudet sosiaalisessa mediassa toivat Ontario Hockey Leaguen kahdelle pelaajalle keskiviikkona 15 ottelun pelikiellot, Yle Urheilu kertoo. 19-vuotiaiden Greg Betzoldin sekä Jake Marchmentin treffipalvelu Tinderissä käymät keskustelut vuotivat julkisuuteen kuvakaappausten kautta.

Molempien pelaajien kielenkäyttö keskusteluissa ylitti kaikki hyvän maun rajat. Toinen pelaajista leuhki pelaavansa OHL:ssä ja tulleensa varatuksi NHL:ään, kun nainen ei innostunut pelaajan lähentely-yrityksistä. Marchment lähetti viestit joukkuekaverinsa Chad Heffernanin nimellä.

Marchment halusi varmistaa, ettei hänen jokkuekaveriaan syytetä lähetetyistä viesteistä.

OHL:n komissaari David Branchin mukaan pelaajien käytös sosiaalisessa mediassa hyökkäsi liigan edustamia arvoja vastaan.

- Liiga suhtautuu toisen ihmisen kunnoittamiseen, suvaitsevaisuuteen tai ahdisteluun liittyviin rikkomuksiin suurella vakavuudella. Toivottavasti nämä pelikiellot osoittavat kaikille, että kaiken kanssakäymisen, jäällä tai internetissä, täytyy perustua liigan arvoihin, Branch totesi tiedotteessa.

Pelaajat pahoittelivat tapahtunutta jo ennen asian tuloa julki.

Jake Marchment on NHL-joukkue Los Angeles Kingsin kuudennen kierroksen varaus menneeltä kesältä. Greg Betzoldinia ei ole varattu NHL:ään.