Hyppää pääsisältöön

Nenäpäivä-show on myös musiikillista ilotulistusta

Nenäpäivä.
Nenäpäivä. Kuva: Nenäpäivä. nenäpäivä

Nenäpäivää vietetään 7.11. kehitysmaiden lasten hyväksi. Rahaa hyväntekeväisyyteen kerätään erilaisten tapahtumien voimin aina ilon ja naurun kautta. Nenäpäivä-kampanja huipentuu suoraan tv-lähetykseen TV2:lla klo 19:00 alkaen.

Nenäpäivän kuvitusta.
Nenäpäivän kuvitusta. Kuva: Yle nenäpäivä

Nenäpäivä-show’ssa lavalle nousevat esiintymään Robin, Diandra, Kasmir, Krista Siegfrids, Janna, Juha Tapio, Anna Puu, Pepe Willberg, Jari Sillanpää ja Olli Herman. Näistä tähdistä nuorimmat avaavat illan erityisellä duetolla.

Robin sanoo, että on aina halunnut laulaa yhdessä Diandran kanssa, koska pitää tätä törkeän hyvänä laulajattarena. "On tosi iso kunnia, että saan vetää dueton hänen kanssaan. Me valittiin biisiksi Stevie Wonderin Sir Duke. Siinä on semmosta vanhaa tunnelmaa, mutta nyt se on sovitettu ihan eri tavalla ja siinä on nyt uuden tyyppinen meininki mukana. Laulajalla on paljon vapaukisa ja voi tehdä kaikkee omaa niin sanotusti. Voidaan Diandran kanssa irrotella!"

Haastavan biisin kanssa tulee kuitenkin keskittyä aika lailla vain laulupuoleen, vaikka on nuorella miehellä pilke silmäkulmassa myös tulevan esityksen suhteen.

Haluan olla taas mukana auttamassa, se on tärkeä homma. - Robin

Robin ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa tekemässä hyvää Nenäpäivä-kampanjassa. Viime vuonna laulaja matkusti Afrikan Burundiin näkemään läheltä, mihin apua tarvitaan. "Me voidaan ja pystytään auttaa. Meillä on kaikki hyvin, sen takia ehdottomasti kannattaa olla mukana. Varsinkin sen jälkeen kun kävin Burundissa tajusin, että tätä hommaa on pakko jatkaa. Kaikilla oli vaan kaikki niin huonosti. Se oli silmiä avaava kokemus. Se takia haluan olla taas mukana auttamassa, se on tärkeä homma."

Suomen kovin nenäbändi

Muusikoita Nenäpäivä-show’ssa säestää kovista muusikoista koostuva livebändi, joka on koossa samalla miehistöllä jo viidettä kertaa. Nenäbändiin kuuluvat Kalle Torniainen, Lenni-Kalle Taipale, Osmo Ikonen, Abdissa Assefa, Ako Kiiski, Marzi Nyman, Jukka Eskola ja Aleksi Ahoniemi.

Nenäbändin kapellimestari ja rumpali Kalle Torniainen kertoo tutun porukan valmistautuvan tv-lähetykseen hyvillä mielin. ”Suunnilleen on tiedossa, millainen hässäkkä on tulossa. Viiden tunnin suora lähetys on aikamoinen pläjäys, mutta huippu fiiliksellä ollaan koko porukka.”

Torniainen ennustaa illan sisältävän useita huippukohtia, joista osa saattaa olla yllätyksiä. Kyseessä on kuitenkin pitkä suora lähetys, jonka magia ja arvaamattomuus onkin iso osa Nenäpäivä-show'n viehätystä. Mutta pitkä ja suora tv-lähetys tuo mukanaan myös haasteita. ”Haastavin tulee meille olemaan Robinin ja Diandran duetto Sir Duke, mihin on tehty uusi sovitus Lenni-Kallen ja Osmon kanssa.”

Vaikka illan aikana kuullaan toinen toistaan hienompia esityksiä, sanoo Torniainen odottavansa erityisen paljon lähetyksen viimeistä kappaletta. ”Pepe Willberg laulaa laulun, jonka hän on viimeksi esittänyt 45 vuotta sitten. Kappale on koko show´n avaruusteeman mukainen hieno käännösbiisi.”

Mukana myös tuoreita tekijöitä

Mukana tuoreimman artistin viittaa kantamassa on Vadelmavene-hitistään tuttu Kasmir. Laulajalle Nenäpäiväshow on ensimmäinen esiintyminen suorassa tv-lähetyksessä ja mies myöntääkin jännittävänsä esiintymistä todella paljon.

”Superhyvällä fiiliksellä olen kyllä messissä. Tärkeän asian puolesta on aina valmis laittamaan itsensä likoon! Nähtäväksi jää millaista settiä bändi on keksinyt. Kyseessä on kuitenkin rautaiset ammattilaiset, joten jotain spessua aivan varmasti! Ja tiedä jos sitä itse vaikka etsisi netistä väärinkuultuja sanoja ja käyttäisi niitä Ei pysty paljastamaan kaikkea!” Kasmir nauraa.

Katso hyvää tekevä Nenäpäivä-show Yle TV2 tai Yle Areenasta klo 19:00 alkaen!

Lue lisää Nenäpäivä-juttuja:

Siskonpedin syyllistävä nenäpäiväbiisi syntyi kuplivassa tunnelmassa

Iina Kuustosen isätrauma: Mikko Kuustonen on pahempi kuin peräruiske

Robin nähdäänt myös sunnuntaina TV2:lla Nenäpäivä-show 2014: Robinin Nenäpäivä -ohjelmassa.

Lahjoita rahaa hyväntekeväisyyteen Nenäpäivän kotisivuilla.

 • Myös se, mitä siinä ei ole… Avaruusromua 19.11.2017

  Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole.

  ”Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole”. Näin sanoi edesmennyt elektronimuusikko Mika Vainio. Hän sanoi musiikkinsa muodostuvan siten, että mukaan otetaan vain tarvittavat äänet ja kaikki muu jätetään pois. ”Musiikki, oleminen ja soittaminen ovat etsimistä, johon sisältyy toivo uuden löytämisestä”, sanoo rumpali ja säveltäjä Teppo Mäkynen. Näillä ajatuksilla Avaruusromussa lähdetään liikkeelle. Matkan aloittaa Mika Vainiolle omistettu tuore sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Miljoonasade ja Sam Smith kuuntelussa Levylautakunnassa

  Mikki Kauste arvioi uutuuslevyjä

  Viikon leyuutuuksista löytyy pop-musiikin perusasioita - tunteellisia tarinoita, ajattomia soundeja ja lauluharmonioita. Soppaan heitetään myös etnisiä rytmejä ja kamarimusiikkia. Oman arvioinsa näistä antoivat Mikki Kauste Egotripistä sekä musiikkitoimittajat Tuuli Saksala ja Pekka Laine. Tulokset ja kommentteja 1. The Staves feat.

 • Ovatko koneet jo älykkäitä? Avaruusromua 12.11.2017

  Onko digitalisaatiossa ja tekoälyssä tulevaisuus?

  ”Viimeaikaisista uutisista voisi päätellä, että tekoäly olisi jo vauhdilla valtaamassa maailmaa”, kirjoittaa tekniikan tohtori Pentti O. A. Haikonen kirjassaan Tietoisuus, tekoäly ja robotit. Vievätkö robotit ja tekoäly ihmisten työt? Onko digitalisaatiossa ja tekoälyssä tulevaisuus? Milloin koneesta tulee viisaampi kuin ihminen? Pian kaikki on kytketty kaikkeen. Tekoäly kehittyy ympärillämme nopeammin kuin ymmärrämme. Mitä on tapahtumassa? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Suomen ensimmäinen Etnogaala

  Etnogaalassa palkitaan kansan- ja maailmanmusiikin tekijöitä

  Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa palkitaan parhaita kansan- ja maailmanmusiikin sekä kansantanssin tekijöitä. Monipuolisessa musiikki-illassa Helsingin Tavastialla esiintyvät BaranBand, Maija Kauhanen, Suistamon sähkö, Pekko Käppi & K:H:H:L, Kalevauva.fi ja Vildá. Kaikki esiintyjät ovat myös ehdolla palkinnon saajiksi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua