Hyppää pääsisältöön

Hitler ratsastaa dinosauruksella maan keskipisteessä – katso Iron Sky -jatko-osan traileri

Iron Sky The Coming Race -elokuvan budjetti on 12 miljoonaa euroa, josta 60 prosenttia pyritään saamaan kasaan joukkorauhoituksella. Myös nyt julkaistu traileri on fanien rahoittama.

Iron Sky the Coming Race

Sky The Coming Race -elokuvan kuvaukset aloitetaan ensi vuonna ja sen ensi-iltaa suunnitellaan vuodelle 2016. Elokuvan budjetti on 12 miljoonaa euroa, josta noin 40 prosenttia tulee suomalaisesta ja saksalaisesta julkisesta rahoituksesta. Loput 60 prosenttia eli 8 miljoonaa euroa pyritään keräämään joukkorauhoituksella.

IndieGoGossa alkaa 7. marraskuuta 45 päivää kestävä kampanja, jonka tavoite on kerätä 400 000 euroa esituotantoon. Kampanjassa elokuvaa myydään eri muodoissa ennakkoon suoraan yleisölle. Tuottaja Tero Kaukomaan mukaan joukkorahoituksen kautta pyritään pitämään kontrolli myös elokuvan jakelun suhteen.

- Ensimmäisen Iron Skyn jakelussa puoli maailmaa sai odottaa elokuvan näkemistä, ja yleisöllä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ladata elokuva laittomasti. Tällä kertaa pidämme huolen siitä että elokuva tulee olemaan samanaikaisesti saatavilla ympäri maailman, Kaukomaa sanoo.

Timo Vuorensolan ohjaaman tieteiskomediaan on kiinnitetty ensimmäisestä elokuvasta tuttujenUdo Kierin ja Julia Dietzen lisäksi kanadalainen koomikko Tom Green. Muun muassa Charlien enkelit -leffassa nähty näyttelijä esittää Sky The Coming Race -elokuvassa kulttisaarnaaja.

**Katso alta Iron Sky The Coming Race -elokuvan ensimmäinen traileri.