Hyppää pääsisältöön

Nyt menee hermot!

Putkiremontti lähenee Satopihlajassa loppuaan, mutta helppoa ei ole kenelläkään. Asukkaat tuskailevat huonojen saumausten ja saunan laattojen ongelmien kanssa. Urakoitsijalla on sen sijaan täysi työ selvittää ongelmien syitä.

Putkiremontin 9. jakso vie meidät keskelle tuskaista Satopihlajaa. Putkiremontin loppusuoralla ongelmat kasautuvat ja ihmisten hermot alkavat olla todellisella koetuksella.

Tässä vaiheessa selviää, että kylpyhuoneiden saumaongelmia ilmenee useissa asunnoissa eri puolilla taloyhtiöitä. Varsinkin Pekka Huhmarniemi ottaa lujasti yhteen urakoitsijan kanssa asian tiimoilta. Hän aikoo taistella loppuun saakka sen puolesta, että urakoitsija ensinnäkin ymmärtää, että saumoissa on värivirhe ja sen jälkeen korjaa asian.

Samaa taistelua käy Tiina Turkia. Hän on hallituksen jäsenenä mukana kylpyhuoneiden tarkastuskierroksella. Tiinan tehtävänä on pitää koko taloyhtiön puolia. Hän latelee kovia sanoja ongelmista ja siitä, mistä ne ovat aiheutuneet.

- Mua ei kiinnosta, mikä se syy on. Meille on mun laskujen mukaan annettu seitsemän eri selitystä. Ja aina etsitty, mikä on syyllinen: onko se jokin aine, työmenetelmät vai mikä. Nyt menee hermot! Tiina puuskahtaa.

Myös taloyhtiön palkkaama putkiremontin valvoja Kari Lehtinen on kovilla selvittäessään ongelmien laajuutta ja ratkaisuja niihin.

- Tätä on kaksi kuukautta väännetty ja käännetty tätä laatta-asiaa. On ollut aika piinaavaakin, kuvailee Kari tuntojaan.

Saumaongelmat eivät ole ainoa murheenkryyni. Myös Tahvanaisten remontti kokee takaiskun, kun suihkukaapin valmistajan tiloissa sattui onnettomuus.

- Aika kauheata sikäli, että oli Naantalin suunnalla tulipalo. Sellainen tehdas, joka tekee suihkukaappeja, oli palanut. Juuri meidän suihkukaappi oli siltä tehtaalta. On epävarmaa, onko se palanut siellä vai ehditty laittaa eteenpäin, Mauri Tahvanainen selvittää tilannetta.

Myös Sami Huuskonen tuskailee omassa kodissaan. Hän on palannut vaimonsa Minnan kanssa evakosta, ja nyt huushollissa pitäisi laittaa tavarat taas paikoilleen.

- Ahdistaa, kun pitää ruveta laittamaan paikkoja kuntoon. Ei jaksaisi. Pitäiskö vaan käydä hakemassa lisää kaljaa? Sami miettii.

Putkiremontin yhdeksäs jakso nyt nähtävissä ennakkoon Yle Areenassa - ja televisiossa sunnuntaina klo 18.15 TV1:llä.

Sunnuntaisen tv-lähetyksen jälkeen on vuorossa totuttuun tapaan asiantuntijoiden videoraati, jossa kerrataan, mitkä ovat tärkeimmät pointit putkiremontissa onnistumisessa ja miten siinä voi epäonnistua.

Asiantuntijaraadin puheenjohtaja Juha Salmi sen sijaan kertoo maanantaina julkaistavassa blogissaan, miksi muissa maissa putkiremontit eivät ole niin valtaisa operaatio kuin Suomessa.

Asiantuntijaraadin kaikki keskustelut katsottavissa täältä.

Putkiremontti-tv-sarjan jaksot Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua