Hyppää pääsisältöön

Uusi ominaisuus WhatsAppiin – enää ei voi huijata, ettei olisi nähnyt viestiä

Uusi ominaisuus kertoo lähettäjälle, milloin vastaanottaja on lukenut viestin.

Käyttäjä näkee, milloin hänen viestinsä on luettu. // Kuva: WhatsApp

Monet ovat luulleet WhatsApp-pikaviestisovelluksen harmaiden symbolien antavan viestin lähettäjälle tiedon siitä, että vastapuoli on lukenut lähetetyn viestin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä symbolit kertovat vain, että viesti on onnistuneesti lähetetty ja vastaanotettu.

WhatsAppin uusi ominaisuus muuttaa symbolit siniseksi silloin, kun viesti on oikeasti luettu, Mashable kertoo. Enää ei voi siis huijata lähettäjää sanomalla, ettei olisi lukenut viestiä. Uusi ominaisuus ilmestyy sovellukseen automaattisen päivityksen jälkeen sekä android- että iOS-käyttöjärjestelmille.

Päivityksen jälkeen lähetetyn viestin alle tuleva yksi harmaa symboli tarkoittaa, että viesti on lähetetty. Kaksi harmaata symbolia tarkoittaa, että viesti on vastaanotettu ja kaksi sinistä, että viesti on luettu.

Tarkat tiedot lähetetystä viestistä saa näkyviin painamalla viestiä hetken aikaa. Tällöin ilmestyy valikko, joka näyttää viestin vastaanottamis- ja lukemisajat.