Hyppää pääsisältöön

Laulajalupaus Yasmine Yamajako: Näin Cheek on auttanut soololevynteossa

Cheekin Syypää sun hymyyn -kappaleesta tuttu Yasmine Yamajako julkaisee ensi vuonna sooloalbumin Sony Musicin kautta. Yamajako kertoo YleX:lle, että Cheek on ollut hänen henkinen tukensa levynteossa ja muun muassa Vadelmavene-hitistään tuttu Kasmir on ollut mukana kirjoittamassa biisejä levylle.

Cheek ja Yasmine // Kuva: Tomi Mikola

Yasmine Yamajakon debyyttialbumi tulee olemaan suomenkielistä urbaania rytmimusaa. Laulaja haluaa, että hänen monikulttuurinen taustansa kuuluu musiikissa.

- Mun isä on afrikkalainen ja äiti on suomalainen. Haluan, että se kuuluu levyllä esimerkiksi siten, mitä soittimia valitaan, Yamajako kertoo YleX:lle.

Koko tuotantotiimi ei ole vielä kasassa, mutta joitain kappaleita Yasmine on tehnyt muun muassa Kasmirin kanssa. Yamajako pitää suomeksi laulamista haastavana.

- On ollut makee haaste tehdä rytmimusaa suomeksi, niin että kieli istuu siihen. Sellaisia suunnannäyttäjiä on nyt ollut ja niiden jalanjäljissä menen. Esimerkiksi Kasmir ja Sanni ovat tehneet tosi makeita juttuja.

Yasmine toivoo, että albumin ensimmäinen sinkku julkaistaisiin ensi keväänä, mutta kiveen kirjoitettua aikataulua ei ole vielä olemassa. Välillä levynteko on tuntunut laulajan mielestä stressaavalta. Silloin hän on kääntynyt ystävänsä Cheekin puoleen.

- Hän on ollut tukena ja liikkeelle paneva tyyppi. Jare on työntänyt mua sinne minne olen itsekin halunnut, mutta en ole uskaltanut tehdä radikaaleja ratkaisuja. Hän on ollut tosi tärkeä tässä matkalla. Olen saanut todella paljon neuvoja Jarelta.

Yamajako sanoo myös kyselevänsä pitkän uran tehneeltä Cheekiltä paljon musiikkialaan liittyvistä asioista.

- Kun olen ollut levyntekoprosessissa stressissä ja ajanut itseäni umpisolmuun, niin on armollista ja helpottavaa, kun Jare sanoo, että se on vaan musaa. Älä ylianalysoi ja mieti liikaa. Keskity siihen, että teet hyvää musaa, josta tykkäät itse. Älä tee siitä möykkyä. Luota itseesi ja intuitioon. Jare on ollut kaverina, korvana ja henkisenä tukena levynteossa.

Yasmine ei ainakaan vielä paljasta, tuleeko Cheek fiittaamaan hänen esikoislevylleen.

- Katsotaan. Hän on nyt tauolla. En halua häiritä akkujen lataamista. Jaresta on ollut mulle hirveästi apua. En tiedä, mitä keksitään. Onhan tässä vuosia.

Katso Syypää sun hymyyn -musavideo alta.