Hyppää pääsisältöön

Suu auki ja syö!

Johanna Korhonen ja jälkiruoka työpaikkaruokalassa
Johanna Korhonen ja jälkiruoka työpaikkaruokalassa Johanna Korhonen ja jälkiruoka työpaikkaruokalassa Kuva: Yle/ Katri Henriksson valkoista valoa

Ruokaa radio-ohjelmassa? Piti olla hienostelua ruuan kanssa. Ruokana vietnamilaisia riisipaperirullia, chiliä, ankanrintaa ja avokadoa. Linnunmaksamoussea ja raparperia. Flambeerattua litsiä ja ... purupihkaa suoraan metsästä. Kuuminta hottia!

Tämä on se, mikä radiosta kuuluu. Kuva näyttää, miten se tehtiin.

Näitä herkkuja napostelemme työkaverien kanssa Valkoisessa valossa, kun ihmiskunnan ruokahistoria on edennyt tuhansien vuosien takaa nykyaikaan ja ruoalla hifistelyyn.

Valkoisen valon studiotyöskentelyä
Kivikauden ruokailun ääniä Valkoisen valon studiotyöskentelyä Kuva: Yle/ Katri Henriksson valkoista valoa

Tai, ei kuitenkaan oikeasti herkuteltu. Kuva näyttää, miten se tehtiin: Ylen henkilöstöravintola Kupoli, lautasilla kalaa ja salaattia, ihan hyvää toki mutta, no, kalaa ja salaattia. Jälkiruuaksi ananasta. Ja koko työpaikkaruokalan mekkala siihen päälle.

Studiossa sitten vielä eläydyttiin kivikautiseen ruokatunnelmaan.

Ohjelman musiikkina sentään Musiikkia linnasta: viulisti Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch soittaa erilaisissa kokoonpanoissa musiikkia monelta vuosisadalta. Nälkä tulee jo kuunnellessa.

Johanna Korhonen

Kuuntele Valkoista valoa: Mädästä lihasta fermentoituun persiljaan, Yle Radio 1, torstaina 13.11.2014 klo 11.00 ja 30 vrk Yle Areena.

  • Taiteilijapari Sakari Oramon ja Anu Komsin elämysten ilta Berliinin filharmoniassa

    Suomalaistaiteilijat Berliinissä marraskuussa 2019.

    Berliini on elämysten kaupunki, huokasi Anja Lankinen onnellisena kaupungin kuulussa filharmonia-konserttisalissa 28. marraskuuta. Anja istui kuulijoiden joukossa, kun suomalainen taiteilijapari, kapellimestari Sakari Oramo ja sopraano Anu Komsi esiintyivät yhdessä Deutsches Symphonie Orchester Berlinin kanssa ja ohjelmassa oli mm. Magnus Lindbergin Accused.

  • Tölöläbin ja Elifantreen kiireetöntä kuulostelua

    Tölölabin ja Elifantreen kiireetöntä kuulostelua

    Jälkiminimalismi loi sillan muun muassa taidemusiikin ja popin välille avaten uusia sointimaailmoja, mahdollisuuksia ja suuntaviivoja. Tätä äänistöä tuotetaan kiinnostavaan tapaan etenkin Yhdysvalloissa, jossa kuilu ns. taide- ja populaarimusiikin välillä ei ole repeytynyt niin ammottavaksi kuin Euroopassa.