Hyppää pääsisältöön

Suu auki ja syö!

Johanna Korhonen ja jälkiruoka työpaikkaruokalassa
Johanna Korhonen ja jälkiruoka työpaikkaruokalassa Johanna Korhonen ja jälkiruoka työpaikkaruokalassa Kuva: Yle/ Katri Henriksson valkoista valoa

Ruokaa radio-ohjelmassa? Piti olla hienostelua ruuan kanssa. Ruokana vietnamilaisia riisipaperirullia, chiliä, ankanrintaa ja avokadoa. Linnunmaksamoussea ja raparperia. Flambeerattua litsiä ja ... purupihkaa suoraan metsästä. Kuuminta hottia!

Tämä on se, mikä radiosta kuuluu. Kuva näyttää, miten se tehtiin.

Näitä herkkuja napostelemme työkaverien kanssa Valkoisessa valossa, kun ihmiskunnan ruokahistoria on edennyt tuhansien vuosien takaa nykyaikaan ja ruoalla hifistelyyn.

Valkoisen valon studiotyöskentelyä
Kivikauden ruokailun ääniä Valkoisen valon studiotyöskentelyä Kuva: Yle/ Katri Henriksson valkoista valoa

Tai, ei kuitenkaan oikeasti herkuteltu. Kuva näyttää, miten se tehtiin: Ylen henkilöstöravintola Kupoli, lautasilla kalaa ja salaattia, ihan hyvää toki mutta, no, kalaa ja salaattia. Jälkiruuaksi ananasta. Ja koko työpaikkaruokalan mekkala siihen päälle.

Studiossa sitten vielä eläydyttiin kivikautiseen ruokatunnelmaan.

Ohjelman musiikkina sentään Musiikkia linnasta: viulisti Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch soittaa erilaisissa kokoonpanoissa musiikkia monelta vuosisadalta. Nälkä tulee jo kuunnellessa.

Johanna Korhonen

Kuuntele Valkoista valoa: Mädästä lihasta fermentoituun persiljaan, Yle Radio 1, torstaina 13.11.2014 klo 11.00 ja 30 vrk Yle Areena.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.