Hyppää pääsisältöön

TV2:ssa tarjolla jälleen suurta e-urheilujuhlan tuntua!

3DMAX-joukkue: Jesse "KHRN" Grandell, Joona "natu" Leppänen, Timo "reflex" Rintala, Mikko "xartE" Välimaa, Taneli "disturbed" Veikkola
3DMAX Dreamhack Stockholm CS:GO -turnauksessa 3DMAX-joukkue: Jesse "KHRN" Grandell, Joona "natu" Leppänen, Timo "reflex" Rintala, Mikko "xartE" Välimaa, Taneli "disturbed" Veikkola Kuva: Yle / Juha Lahti elektroninen urheilu

Elokuussa Yle TV2:ssa esitetty Assemblyn Counter-Striken finaali oli ensimmäinen iso e-urheilulähetys valtakunnallisella tv-kanavalla Suomessa. Katsojilta saatu palaute oli erittäin positiivista, ja tekoa kiiteltiin rohkeaksi myös koko ajan kasvavassa tietokonepelaajien yhteisössä. Marraskuun lopussa, 28.-29.11., Yle esittää suoraa lähetystä maailman suurimmalta pelifestivaalilta Ruotsista.

"Saimme erittäin paljon myönteistä palautetta elektronisen urheilun huomioimisesta tv:ssä. On ilo ja kunnia tarjota sitä enemmän, etenkin kun kyseessä on maailman suurin pelifestari DreamHack", iloitsee TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

Juontajina DreamHackissa toimivat jo Assemblysta tutut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa. Heitä kuullaan myös Yle Areenassa, joka aloittaa lähetykset Ruotsista jo perjantaina. TV2:ssa nähdään suora lähetys Counter-Striken finaalista lauantai-iltana.

E-urheilun esittäminen tv-lähetyksenä tuo lajin myös sitä tuntemattomien tietoisuuteen. "Oli eka kerta kun vanhempien kanssa katoin ja hekin vihdoin ja viimeinen avasit silmänsä ja totesivat, et tää eletroninen urheilu on URHEILUA siinä missä muutkin", kirjoitti eräs katsoja palautteessaan Assemblyn jälkeen.

Myös selostajien tavoitteena on avata lajia uusille yleisöille, ja se näkyy muun muassa terminologian käytössä. "Counter-Strikessa on vahva oma slanginsa, jota on kuitenkin pakko osittain suomentaa, jotta pelin kulku avautuu myös ensikertalaisille", summaa Teemu "wabbit" Hiilinen.

Finaalilähetykseen kuuluu myös asiantuntijoiden studiokeskustelu - kuten urheilulähetyksissä on tapana. "Yle toteuttaa tämän samalla tavalla kuin muutkin urheilutapahtumat. Selostus tehdään suorana tapahtumapaikalta Ruotsista ja asiantuntijat analysoivat pelejä kisastudiossa", kertoo tuottaja Juha Lahti. Kisastudiossa Counter-Strike-pelistä ovat puhumassa Taneli "disturbed" Veikkola ja Slaava "Twista" Räsänen toimittaja Heikki Soinin johdolla.

Yle Areena perjantaina 28.11. klo 11 alkaen ja lauantaina 29.11. klo 14 alkaen.
Suora lähetys Counter-Striken finaalista Yle TV2:ssa lauantaina 29.11. klo 22 alkaen.

Mistä on kyse?

DreamHack on maailman suurin tietokonefestivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1994. DreamHackissa kilpaillaan useissa peleissä, esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensive, Starcraft II: Heart of the Swarm, Hearthstone, Dota 2 ja Ultra Street Fighter IV.

DreamHackin Counter-Strike: Global Offensive turnauksessa on tarjolla 250 000 dollarin palkintopotti.

DreamHackin CS:GO turnauksessa ei nähdä tänä vuonna suomalaisia, mutta suomalainen Janne "Savjz" Mikkonen on kutsuttu pelaamaan DreamHackin Hearthstone turnauksessa.

Kommentit