Hyppää pääsisältöön

Yle tarjoaa suoraa lähetystä maailman suurimmalta tietokonepelifestivaalilta

Marraskuun lopussa Yle TV2 näyttää suorana DreamHack-pelifestivaalin Counter-Strike -finaalin.

Counter-Strike.

Elokuussa Ylen TV2-kanavalla esitetty Assemblyn Counter-Striken finaali oli ensimmäinen iso e-urheilulähetys valtakunnallisella tv-kanavalla Suomessa. Yle sai lähetyksestä paljon positiivista palautetta ja aikoaa näyttää E-urheilulähetyksiä jatkossakin. Seuraavan kerran herkkua on tarjolla marraskuun 28. ja 29. päivä.

- On ilo ja kunnia tarjota sitä enemmän, etenkin kun kyseessä on maailman suurin pelifestari DreamHack, kertoo TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

Juontajina DreamHackissa toimivat jo Assemblysta tutut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa. Juontajien tavoitteena on avata lajia uusille yleisöille, ja se näkyy muun muassa terminologian käytössä.

- Counter-Strikessa on vahva oma slanginsa, jota on kuitenkin pakko osittain suomentaa, jotta pelin kulku avautuu myös ensikertalaisille, Hiilinen kertoo.

Finaalilähetykseen kuuluu myös asiantuntijoiden studiokeskustelu

- Yle toteuttaa tämän samalla tavalla kuin muutkin urheilutapahtumat. Selostus tehdään suorana tapahtumapaikalta Ruotsista ja asiantuntijat analysoivat pelejä kisastudiossa", kertoo tuottaja Juha Lahti.

Kisastudiossa Counter-Strike-pelistä ovat puhumassa Taneli "disturbed" Veikkola ja Slaava "Twista" Räsänen toimittaja Heikki Soinin johdolla.

Yle Areena perjantaina 28.11. klo 10 alkaen ja lauantaina 29.11. klo 13 alkaen.
Suora lähetys Counter-Striken finaalista Yle TV2:ssa lauantaina 29.11. klo 22 alkaen.

Katso hämmentävä traileri tulevista lähetyksistä!