Hyppää pääsisältöön

"Rakkauden perunasalaatti"

Jenni ja Alvine kaupassa
Jenni ja Alvine törmäsivät ruokakaupassa yllätykseen: Molempien miehet ovat perunasalaattimiehiä! Jenni ja Alvine kaupassa Kuva: Yle perunasalaatti

Millaiset asiat yhdistävät Jenniä ja Alvinea? Hyvinkin monet. Kaksi pienten lasten suomalaista äitiä kohtaavat ja monet ilot ja murheet ovat yhteisiä. Yllättävä ja hauska yhteinen asia heillä oli perunasalaatti: Molempien perheiden isät ovat perunasalaattimiehiä. Alvine on päähenkilö Jenni Kokanderin juontamassa Kuka kutsui Kokanderin -sarjan avausjaksossa.

"Hei, olen Alvina, kotoisin Namibiasta Grootfontein kaupunkista Okakarara kylästä. Ollen ollut Suomessa naimississa Juden, Cameroonlainen miehen kanssa ja asun Hakunilassa. Minulla on nelja lapsia. Mina oppi tämän reseptin omalta äidiltään,12 vuotiaana. Olen niin ylpeä etta voi nyt jakaa juuri tämä resepti kaikille."

Rakkauden perunasalaatti
Alvinen Rakkauden perunasalaatti Rakkauden perunasalaatti Kuva: Yle rakkauden perunasalaatti

Aineet:
- suomalainen periteinen perunat
- perus sipuli
- pieni maustekurkkut tai pickled cornichon kurkku
- pakastevihannes herne-maissi--peprika
- salaatti viinietika
- sokeri
- suola, valkopippuri- tai sitrunapippurijauhe
- majoneesi

* 10-20kpl perunat. Liota vedessä, keitä kypsiksi
* pilko perunat, sipuli,ja kurkkut
* sekoita kaikki yhdessä kulhon
* lisää 5 rkl etikka,
* lisää mausteet: 1 tl valkopippuri tai sitrunapippuri, 5 rkl sokeri, 1 tl suola
* lisää herhe-maissi-papprika vihannes
* lisää viimeisenä majoneesi, noin 400 g ja sekoita varovasti.

Jätä sen huone lämpöa ja nautti.
Huom! Jos vihannes on pakaste, keitä 3 min pieni vedella.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka