Hyppää pääsisältöön

Satopihlajan putkiremonttibudjetti alittui sadoilla tuhansilla – tässä syy

Putkiremontti-sarjassa seurattu Satopihlajan operaatio meni nappiin niin aikataulunsa kuin budjettinsa puolesta. Taloyhtiön hallituksen jäsen Tiina Turkia kertoo, että remontti tuli muutamia satoja tuhansia euroja luultua halvemmaksi.

Tiedotusvälineiden jakaman kuvan mukaan tuntuu, että kaikki putkiremontit menevät totaalisen pieleen. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa remonteista onnistuu. Näin kävi myös Putkiremontti-televisiosarjan kohteessa Satopihlajassa.

Satopihlajan taloyhtiön hallituksen Tiina Turkia kertoo, että budjetti alittui sadoilla tuhansilla euroilla.

- Alkuperäinen budjettimme oli 3,4 miljoonaa euroa, alitimme sen noin 300 000 eurolla, Turkia kertoo.

- Meiltä kului noin 3,2 miljoonaa euroa, mutta siinä on mukana hankintoja, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen budjettiin. Hankimme muun muassa uudet lukotukset kaikkiin taloihin ja alaoviin numerokoodit, Turkia selvittää.

Hänen mukaansa Satopihlajassa onnistuttiin, koska putkiremontti suunniteltiin erittäin huolellisesti. Taloyhtiön hallitus osasi myös varautua remontin aikana esiin pullahtaviin yllätyksiin.

- Meillä oli hyvä käsitys siitä, missä kunnossa meidän rakennukset ovat. Olimme esimerkiksi kuvanneet kaikki putket etukäteen. Suunnittelulle otettiin siis tarpeeksi pitkä aika, Turkia kertoo.

Myös Putkiremontti-televisiosarjan asiantuntijaraati on painottanut suunnittelun tärkeyttä. Satopihlajassa todistettiin, että suunnitteluun panostamalla voidaan säästää asukkaiden rahaa ja aikaa.

- Meidän ei tarvinnut ottaa lisätyöbudjettia lainkaan käyttöön. Tämä siitäkin huolimatta, että putkiremontissa tuli yllätyksiä – kuten saunan lattioiden kosteus ja se, että pihaa jouduttiinkin asvaltoimaan luultua enemmän.

Tv-ohjelmassakin on nähty, että hallituksen jäsenillä on välillä erilaisia mielipiteitä. Tämä on Turkian mielestä hyvä asia:

- Koska hallituksen jäsenillä on niin paljon erilaisia mielipiteitä, kaikki päätökset puntaroidaan perusteellisesti. Lisäksi kaikki hallituksen jäsenet ovat kiinnostuneita meidän taloyhtiön asioista, joten tunnemme talomme hyvin, Turkia kertoo.

Satopihlajassa päätettiin kunnostaa kaikki asukkaiden kylpyhuoneen ja wc-tilat. Kylpyhuoneiden uudet viemärit asennettiin alakattoihin ja pystyviemärit uusittiin portaikkoon. Lisäksi uusittiin sähköt, ilmastointi ja rakkaat yhteiset tilat kuten sauna ja kerhohuone.

Oheisella videolla Tiina Turkia esittelee kunnostetun, 120-neliöisen kerhohuoneen. Katso, miltä asukkaiden ahkerassa käytössä oleva tila näyttää uusittuna!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua