Hyppää pääsisältöön

Tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyyn tarvitaan lisäaikaa

Eduskunnan lakivaliokunta tarvitsee vielä ainakin viikon tasa-arvoista avioliittolakia koskevan mietinnön valmistelemiseen.

Tasa-arvoinen avioliittolaki kaatui kesällä lakivaliokunnassa. // Kuva: EPA / Antonio Lacerda.

Eduskunnan lakivaliokunnan arveltiin saavan tasa-arvoista avioliittolakia koskeva valmistelu päätökseen jo marraskuun puolivälin tienoilla. Näin ei kuitenkaan käy, Yle Uutiset kertoo.

- Sekä valiokunnan mietinnön että siihen liittyvän vastalauseen teknisiä ja sisällöllisiä yksityiskohtia pitää vielä hioa, kertoo valiokuntaneuvos Marja Tuokila.

Tuokilan mukaan mietinnön ja vastalauseen käsittely saadaan valiokunnassa päätökseen ensi viikolla. Näin asia tulisi eduskunnan täysistunnon käsittelyyn todennäköisesti torstaina 27. marraskuuta.

Muutamien A-studion tavoittamien kansanedustajien mukaan asian mietintö olisi voinut valmistua nopeammin, mikäli valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund olisi laittanut käsittelyyn vauhtia.

Holmlundin mukaan valmistelu on kestänyt muun muassa asiantuntijakuulemisten ja erilaisten selvitysten vuoksi. Hän huomauttaa, että avioliittolakialoitteen käsittely on edennyt samaa vauhtia kuin tekijänoikeuslakia koskeneen kansalaisaloitteen käsittely.

 • WEEKEND FESTIVAL 2018: Stefflon Donin keikka oli näyttävän viikonlopun piilotettu helmi

  Yleisö voi laskea kuuluvansa pieneen onnekkaaseen joukkoon.

  Weekend Festivalin kolmas päivä läheni loppuaan, kun Stefflon Don, eli Stephanie Victoria Allen, pyöräytti käyntiin YleX:n hostaamaan Vice–lavan viimeisen keikan. 26-vuotiasta artistia oli saapunut katsomaan muutama sata kävijää, vaikka päällekkäisellä slotilla kuulijoista kilpaili päälavalla juhlakansaa liekittävä Martin Garrix.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha