Hyppää pääsisältöön

Festivaalijulisteet, olkaa hyvä!

Teeman elokuvafestivaalin julisteet 2014. Suunnittelu Kirsi Kukkurainen.
Teeman elokuvafestivaalin julisteet 2014. Suunnittelu Kirsi Kukkurainen. Kuva: Kirsi Kukkurainen / Yle kirsi kukkurainen

Hohtavan hienoa julistetaidetta ladattavana, olkaa hyvä!

Graafikko Kirsi Kukkurainen suunnitteli jälleen Teeman elokuvafestivaalin julisteen. Tänä vuonna julisteeseen (kolmeen sellaiseen!) päätyi Stanley Kubrickin modernin kauhuklassikon ydinperhe: Hohdon isä, äiti ja poika – sekä Tony.

Hohto vei muutenkin mukanaan: puhe tuosta lopullisia tulkintoja pakenevasta, kiehtovasta labyrintistä täytti lopulta melkein koko festivaalin. Hohto esitetään lauantai-iltana 29.11., Hohtoa monin tavoin tulkitseva dokumenttielokuva Huone 237 nähdään festivaalin avausiltana keskiviikkona 26.11., ja siinä välissä nähdään monta osaa Festivaalipuhetta, joissa Hohto-fanit puhuvat muun muassa kolmipyöristä, kirveistä, käytävistä ja olemisen sietämättömästä monotonisuudesta.

Tämän vuoden festivaalijulisteet ovat aiempien vuosien tapaan ladattavissa hyvätasoisina tiedostoina omaan käyttöön. Julisteiden koko on oletusarvoisesti A4, mutta grafiikka on skaalautuvaa, joten ne voi tulostaa myös suuremmassa koossa.

Päivitys: Hohto-julisteet voittivat hopeaa Euroopan suurimmassa tv-alan markkinointi- ja designtapahtumassa PromaxBDA:ssa Berliinissä maaliskuussa 2015.

Voit ladata julisteet täältä:

Lataa Daddy-juliste itsellesi tästä pdf-tiedostona

Lataa Mom-juliste itsellesi tästä pdf-tiedostona

Lataa Danny-juliste itsellesi tästä pdf-tiedostona

Teeman elokuvafestivaalin 2014 juliste "Daddy"
Teeman elokuvafestivaalin 2014 juliste "Daddy" Kuva: CC Yle/Kirsi Kukkurainen kirsi kukkurainen
Teeman elokuvafestivaalin 2014 juliste "Mom"
Teeman elokuvafestivaalin 2014 juliste "Mom" Kuva: CC Yle/Kirsi Kukkurainen kirsi kukkurainen
Teeman elokuvafestivaalin 2014 juliste "Danny"
Teeman elokuvafestivaalin 2014 juliste "Danny" Kuva: CC Yle/Kirsi Kukkurainen kirsi kukkurainen

Lue Kirsi Kukkuraisen blogi julisteiden synnystä.

Teeman elokuvafestivaali 26.-30.11.2014: ohjelmisto

Ladattava festivaalijuliste 2013

Ladattava festivaalijuliste 2012

Ladattavat elokuvan juhlaviikon 2011 julisteet

  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema