Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Hisserin Miikka Koivisto paljastaa löyhät hisserinteko-ohjeet

Disco Ensemblen Miikka Koiviston sooloprojekti Hisser
Disco Ensemblen Miikka Koiviston sooloprojekti Hisser Kuva: Ville Malja 2013 hisser

Ensin tuli Shivan Dragn, eli Rubikista tutun Artturi Tairan sooloprojekti. Sitten tuli Hisser, Disco Ensemblen Miikka Koiviston sooloprojekti. Tutustutaan nyt jälkimmäiseen, vaikka paljoa tietoa aiheesta ei vielä olekaan.

Hisserin Viikonloppulista

Jos ei tietäisi, että Hisser on juuri Koiviston luomus, voisi sen hyvin kuvitella olevan islantilainen artisti. Debyyttisinkun Park Fictionin äänimaailma kaikuu heleän mystisiä geysirien ja tulivuorien keijumaisia säveliä. No ei ehkä ihan noin satumaista, mutta melkein. Ja Miikka Koivisto esiintyy Hisserinä keijukorvissa. Mutta tämä elektroninen taidepopin suuntaan hennosti nyrjähtänyt musiikki on siis kotimaista, ei islantilaista. Ei sukua Sigur Rósille. Eikä myöskään torakoille, vaikka hisser-sana niihin viittaa. Huomaat kyllä, kun ensimmäisen kerran etsit artistista tietoa internetin hakukoneiden kautta.

Hisserissä Miikan rinnalla ääntään lainailee myös laulajatar nimeltään Seidi Guzejevia ja tuotantopuolella häärii Lauri Eloranta, joka on tuttu nimi mm. Damn Seagullsin ja Pää kiin takaa. Hisser on julkaissut toistaiseksi vain yhden kappaleen ja kokonainen albumi julkaistaan keväällä 2015. Silloin Hisser aktivoituu myös keikkarintamalla.

Hisser on verhottu mystisyyden kaapuun. Miikka ei ole juurikaan vielä sooloilustaan puhunut, mutta mies paljasti yle.fi/musiikille, millaisista musiikillisista aineista Hisser on syntynyt.

"Tässä on joitain biisejä, joiden luulen vaikuttaneen ensimmäisen Hisser-albumin soundiin ja tunnelmaan. Inspiraation lähteitä ja vaikuttimia on mystisen vaikea lähteä eksaktisti lassoamaan, jossain biisissä joku snare-rummun kaiku voi olla se juttu, jossain joku alkutahtien tunnelma. Näissä valituissa biiseissä on kuitenkin kaikissa jotain kokonaisvaltaisemmin inspiroivaa. Tämä on sekoitus sellaisia nostalgisia teini-iän anthemeja, joiden estetiikka on ikäänkuin oman pään sisässä kanonisoitunut, sekä tuoreempia suosikkeja, joita kuunteli levyä tehdessäkin ja miksauksen ohessa ihan vaan puhdistaakseen korvia," Koivisto kertoo.

Voiko listan perusteella siis kuvitella tietävänsä, miltä tuleva Hisser-albumi kuulostaa? Ei ihan.

"Jonkinlaiset löyhät hisserinteko-ohjeet tässä on, vaikkei levy tietenkään yhdeltäkään näistä varsinaisesti kuulosta. Yhteys löytyy pikkujutuista ja tietystä tunnelmasta. Ja miksei tää toimisi ihan viikonlopun ääniraitanakin jollekulle ilman sen kummempaa kontekstia, jos tykkää vaikka ajella yksin itäväylää päästä päähän."

Tämä on siis toistaiseksi kaikki mitä tiedämme.

Hisserin Viikonloppulista

1. Dan Deacon - Red f
2. Company Flow -Collude/Interlude
3. The Prodigy - Ruff In The Jungle Bizness (Uplifting Vibes Remix)
4. These New Puritans - Hologram
5. Wild Beasts - Palace
6. Mount Kimbie- Maybes
7. Cassie: Numb
8. Dj Shadow- Stem/Long Stem
9. Oneohtrix Point Never - Chrome Country
10. Atari Teenage Riot - Not Your Business

seidi guzejev sings on the record & in hisser live setup

A photo posted by Hisser (@hhiisssseerr) on

 • Metsä huokaa ja hiljenee. Avaruusromua 17.12.2017

  Äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa.

  Yhtäkkiä metsä hiljenee ympärillä. Linnunlaulu lakkaa ja metsä vaikenee. Valo tulee oudosta suunnasta. Kaikki on ylösalaisin. Kaikki on väärinpäin. Tuttu metsä on muuttunut vieraaksi paikaksi. Metsänpeittoon joutuneelle tulee omituinen, vieras olo. Metsänpeitto on suomalaisessa kansanuskomusperinteessä tila tai paikka, johon metsässä kulkeva ihminen tai kotieläin voi joutua. Metsänpeitossa kulkija joutuu metsänhaltijoiden ja maahisten maailmaan. Avaruusromussa seikkaillaan äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Iskelmämiehet iskelmän puolella Levylautakunnassa

  Suomalaista Levylautakunnassa

  Suomalaisuuden lippua heiluteltiin Levylautakunnassa, jossa kuunneltiin poikkeuksellisesti vain kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Arvioitaan antamassa iskelmäsanoittajat Ilkka Vainio ja Lasse Wikman sekä musiikkitoimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1. J.

 • Äärirajoille asti! Avaruusromua 10.12.2017

  Avaruusromussa matkataan retrohengessä.

  Osa kaikkein parhaasta taiteesta on tehty rajoitusten puitteissa. Usein kaikkein rohkein ja vaikuttavin elektroninen musiikki on syntynyt artistien käyttäessä saatavilla ollutta tekniikkaa sen äärirajoille asti. Tällaisia ajatuksia esittävät japanilaista videopelimusiikkia esittelevän kokoelman toimittajat. Tuntuu siltä, että he ovat oikeassa. Samat ajatukset pätevät musiikkiin laajemminkin. Avaruusromussa matkataan retrohengessä. Yllätyksiä Japanista, Suomesta, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Saksasta. Toimittajana Jukka Mikkola.