Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Hisserin Miikka Koivisto paljastaa löyhät hisserinteko-ohjeet

Disco Ensemblen Miikka Koiviston sooloprojekti Hisser
Disco Ensemblen Miikka Koiviston sooloprojekti Hisser Kuva: Ville Malja 2013 hisser

Ensin tuli Shivan Dragn, eli Rubikista tutun Artturi Tairan sooloprojekti. Sitten tuli Hisser, Disco Ensemblen Miikka Koiviston sooloprojekti. Tutustutaan nyt jälkimmäiseen, vaikka paljoa tietoa aiheesta ei vielä olekaan.

Hisserin Viikonloppulista

Jos ei tietäisi, että Hisser on juuri Koiviston luomus, voisi sen hyvin kuvitella olevan islantilainen artisti. Debyyttisinkun Park Fictionin äänimaailma kaikuu heleän mystisiä geysirien ja tulivuorien keijumaisia säveliä. No ei ehkä ihan noin satumaista, mutta melkein. Ja Miikka Koivisto esiintyy Hisserinä keijukorvissa. Mutta tämä elektroninen taidepopin suuntaan hennosti nyrjähtänyt musiikki on siis kotimaista, ei islantilaista. Ei sukua Sigur Rósille. Eikä myöskään torakoille, vaikka hisser-sana niihin viittaa. Huomaat kyllä, kun ensimmäisen kerran etsit artistista tietoa internetin hakukoneiden kautta.

Hisserissä Miikan rinnalla ääntään lainailee myös laulajatar nimeltään Seidi Guzejevia ja tuotantopuolella häärii Lauri Eloranta, joka on tuttu nimi mm. Damn Seagullsin ja Pää kiin takaa. Hisser on julkaissut toistaiseksi vain yhden kappaleen ja kokonainen albumi julkaistaan keväällä 2015. Silloin Hisser aktivoituu myös keikkarintamalla.

Hisser on verhottu mystisyyden kaapuun. Miikka ei ole juurikaan vielä sooloilustaan puhunut, mutta mies paljasti yle.fi/musiikille, millaisista musiikillisista aineista Hisser on syntynyt.

"Tässä on joitain biisejä, joiden luulen vaikuttaneen ensimmäisen Hisser-albumin soundiin ja tunnelmaan. Inspiraation lähteitä ja vaikuttimia on mystisen vaikea lähteä eksaktisti lassoamaan, jossain biisissä joku snare-rummun kaiku voi olla se juttu, jossain joku alkutahtien tunnelma. Näissä valituissa biiseissä on kuitenkin kaikissa jotain kokonaisvaltaisemmin inspiroivaa. Tämä on sekoitus sellaisia nostalgisia teini-iän anthemeja, joiden estetiikka on ikäänkuin oman pään sisässä kanonisoitunut, sekä tuoreempia suosikkeja, joita kuunteli levyä tehdessäkin ja miksauksen ohessa ihan vaan puhdistaakseen korvia," Koivisto kertoo.

Voiko listan perusteella siis kuvitella tietävänsä, miltä tuleva Hisser-albumi kuulostaa? Ei ihan.

"Jonkinlaiset löyhät hisserinteko-ohjeet tässä on, vaikkei levy tietenkään yhdeltäkään näistä varsinaisesti kuulosta. Yhteys löytyy pikkujutuista ja tietystä tunnelmasta. Ja miksei tää toimisi ihan viikonlopun ääniraitanakin jollekulle ilman sen kummempaa kontekstia, jos tykkää vaikka ajella yksin itäväylää päästä päähän."

Tämä on siis toistaiseksi kaikki mitä tiedämme.

Hisserin Viikonloppulista

1. Dan Deacon - Red f
2. Company Flow -Collude/Interlude
3. The Prodigy - Ruff In The Jungle Bizness (Uplifting Vibes Remix)
4. These New Puritans - Hologram
5. Wild Beasts - Palace
6. Mount Kimbie- Maybes
7. Cassie: Numb
8. Dj Shadow- Stem/Long Stem
9. Oneohtrix Point Never - Chrome Country
10. Atari Teenage Riot - Not Your Business

seidi guzejev sings on the record & in hisser live setup

A photo posted by Hisser (@hhiisssseerr) on

 • Maailmassa on jotain pysyvää - Pelle Miljoona!

  Laulaja Heidi Kyrö ja bluesmies Micke Björklöf raadissa

  Esikoislevyjä ja legendojen uutuuksia löytyy tämän viikon tarjonnasta. Levyuutuksia arvioivat laulaja, opettaja ja tangoprinsessa 25-vuoden takaa Heidi Kyrö, bluesmuusikko Micke Björklöf ja musiikkitoimittaja Tuuli Saksala. Pisteet ja kommentteja 1. Josén Pimeä Puoli: Sanan helinää 26 pistettä (Jose Mäenpää) Heidi: Rauha oli läsnä tässä kappaleessa.

 • Elämä on sarja myöntäviä tai kieltäviä vastauksia. Avaruusromua 25.3.2018

  Mitä todella tarkoittaa viis veisaaminen?

  Suuri osa ihmisistä ottaa harteilleen monenlaisia huolenaiheita. Syyllisyyden, velvollisuudentunnon tai ahdistuksen tunteet saavat heidät käyttäytymään tavalla, joka aiheuttaa heille enemmän ärtymystä kuin iloa. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on lupa vastata kieltävästi, sanoo Sarah Knight kirjassaan Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Musiikkia pohdintojen sekaan esittävät Nicola Ratti, Creta, Carlo Domenico Valyum, Aidan Baker & Gareth Davis, Cut Worms sekä Noone. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma uutuuslevyjä arvioimassa

  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1.

 • Mo-du-laa-ri-nen? Avaruusromua 18.3.2018

  Modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia!

  Olet ehkä kuullut tuon sanan aiemmin jossakin. Modulaarinen. Jos et muualla, niin ainakin Avaruusromua-ohjelmassa. Modulaarinen ja analoginen ovat tulleet esiin säännöllisin väliajoin. Monesti ne on mainittu silloin, kun on ollut puhetta vanhoista syntesoijista, 1960- ja 70-lukujen suurista ja monimutkaisen näköisistä elektronisista soittimista. Modulaarisuus ja analogisuus ovat myös osa tämän päivän elektronista musiikkia. Avaruusromussa muun muassa modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.