Hyppää pääsisältöön

Minka Kuustonen: Minulla on aina ollut itsesuojeluvaistot kunnossa

Minka Kuustonen kertoo opetelleensa maastopyöräilemään ja poistamaan tikkejä Tellus-sarjan rooliaan varten. Maastopyöräilyssä ei vältytty kaatumisilta.

Minka Kuustonne

JP Siilin käsikirjoittama ja ohjaama kuusiosainen rikossarja Tellus kertoo nuorten ekoaktivistien ryhmästä, joka on astunut yhteiskunnan ulkopuolelle ja aloittanut terrori-iskujen sarjan. Sarjan päähahmoa, 23-vuotiasta lääkäriopiskelija Eeviä näyttelee Minka Kuustonen.

- Sarja kertoo myös rakkaudesta ja yksinäisyydestä. Kaksoiselämää elävän Eevin pitää salata asioita läheisiltään, Minka Kuustonen sanoo YleX Aamun haastattelussa.

Rooliaan varten Minka Kuustonen opetteli maastopyöräilyä ja tikkien poistoa.

- Kaaduin maastopyöräilyssä monesti. Siitä tuli kuitenkin pysyvä harrastus minulle. Opin muun muassa pyöräilemään rappuset alas. Minulla on aina ollut perinteiset itsesuojeluvaistot kunnossa, joten minulta se vaati aika paljon opettelua. En lähtisi millään mummopyörällä vetämään rappusia alas, Kuustonen kertoo.

Telluksesta tehdään myös toinen tuotantokausi. Päätöstä on vauhdittanut sarjan saama kansainvälinen kiinnostus. Tellus- sarjaa tullaan esittämään Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa.

Lähteet: YleX Aamu