Hyppää pääsisältöön

Olli Mustonen soittaa Prokofjevin kolmannen pianokonserton RSO:n solistina

Olli Mustonen
Olli Mustonen Kuva: Outi Törmälä olli mustonen

Olli Mustonen soittaa Sergei Prokofjevin kolmannen pianokonserton Hannu Linnun johtaman RSO:n solistina 21.11. Musiikkitalossa. Esitys on osa RSO:n, Hannu Linnun ja Mustosen Prokofjev-projektia, jossa esitetään ja levytetään kaikki Prokofjevin viisi pianokonserttoa. Lisäksi konsertin ohjelmassa on Debussyn La Mer ja Edgar Varèsen Amériques. Ennen konserttia klo 17.30 näytetään Konserttisalissa dokumenttielokuva Varèsesta.

”Musiikki ei synny säännöistä. Teillä on oikeus säveltää mitä haluatte niin kuin haluatte”, neuvoi Claude Debussy nuorempaa kollegaansa Edgar Varèsea. Varèse sävelsi niin kuin halusi, ja tuloksena oli hänen varhainen mestariteoksensa Amèriques, jossa uuden maailman urbaaniin sykkeeseen sekoittuu kevätuhrimaista primitivismiä. Debussyn La Mer -triptyykin valossa kylpevät merimaisemat ja Prokofjevin C-duurikonsertto, kuuluvat samaan 1900-luvun ensimmäisen neljänneksen teossukupolveen.

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Hän aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana, tärkeimpinä opettajinaan Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa.

Konsertti lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä ja verkossa (yle.fi/rso).

Pe 21.11. klo 19
PERJANTAISARJA 5

Hannu Lintu, kapellimestari
Olli Mustonen, piano
Debussy: La Mer
Prokofjev: Pianokonsertto nro 3
Varèse: Amériques
ENNEN KONSERTTIA klo 17.30, Konserttisali: Dokumenttielokuva Edgar Varèse – The One All Alone
Liput: 8–32,50 €

 • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

  RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

  RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."

 • Nicholas Collon jatkaa RSO:n ylikapellimestarina 2028 asti

  Uuden sopimuksen myötä turvataan pitkäjänteinen yhteistyö.

  Radion sinfoniaorkesterin (RSO) ylikapellimestarina syksyllä 2021 aloittanut Nicholas Collon jatkaa tehtävässään kesään 2028 asti. Syksyllä 2024 alkavan uuden sopimuksen myötä halutaan turvata pitkäjänteinen yhteistyö.

 • Nicholas Collon: ”Mahlerin kymmenennessä sinfoniassa ei ole kyse kuolemasta, vaan rakkaudesta”

  Teos esitetään 13.1. Musiikkitalossa

  "Esittäjälle on toki tärkeää tuntea taustatekijöitä, ja Mahlerin viimeisen sinfonian tausta on todellakin epätavallinen. Mahlerin sinfoniat koskettelevat yleensä valtavia asioita: universumia, luontoa, ihmiskuntaa, Nietzscheä, Jumalaa. Yhtäkkiä kymmenes sinfonia liittyykin hänen kotielämäänsä", toteaa ylikapellimestari Nicholas Collon Mahlerin 10. sinfoniasta, jonka RSO esittää Musiikkitalossa 13.1.