Hyppää pääsisältöön

Pablo Picasson perintö

Pablo Picasson perintö. Time Life Pictures.
Pablo Picasson perintö. Time Life Pictures. Kuva: Pablo Picasson perintö. Time Life Pictures. pablo picasson perintö.

Suuri taiteilija jätti suuren perinnön, myös taloudellisesti. Picasson läheiset kertovat taitelijan elämästä ja elämästä hänen kanssaan sekä hänen kuolemansa jälkeisistä katkeristakin kokemuksista.


Picasson taide ei enää kaipaa esittelyjä, mutta tunnemmeko todella ihmisen neron takana? Dokumentissa tutustutaan taiteilijan yllättävään perintöön ja seurataan perinnön selvitystyötä kolmen vuoden ajan.

Yksi 1900-luvun suurimmista neroista kuoli kahdeksantena huhtikuuta 1973. Heti sen jälkeen alkoi hänen valtavan jäämistönsä selvitystyö. Taiteilijan yhdestätoista kodista on tähän mennessä luetteloitu lähes 50 000 teosta: piirroksia, maalauksia, veistoksia, keramiikkaa. Teokset kertovat Picasson yksityiselämästä, hänen naisistaan sekä lapsistaan, niin tunnustetuista kuin muistakin. Ja taiteellisen arvonsa lisäksi Picasson perintö on myös rahallisesti suunnaton omaisuus, jonka jakaminen ei ole yksinkertainen tehtävä.

Picasso – l’inventaire d’une vie, Ranska 2013) Tuotanto Arte/Gedeon programmes

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa