Hyppää pääsisältöön

Remontti loppuu - miten käy asukkaiden?

Putkiremontti on ollut Satopihlajassa pitkä kokemus. Sarjan viimeisessä jaksossa nähdään, mitä valtava urakka teki yhteisölle. Samalla selviää Maurin rakkaan ammeen lopullinen kohtalo!

Ohjelman logolla ryhmäkuva versio 2 Huhmarniemet mukana oikeassa laidassa
Ohjelman logolla ryhmäkuva versio 2 Huhmarniemet mukana oikeassa laidassa Kuva: Yle/Mikko Käkelä ryhmäkuva logolla 2

Nyt se on paketissa. Satopihlajassa päätettiin kunnostaa kaikki asukkaiden kylpyhuoneen ja wc-tilat. Lisäksi uusittiin sähköt, ilmastointi ja rakkaat yhteiset tilat, kuten sauna ja kerhohuone. Kylpyhuoneiden uudet viemärit asennettiin alakattoihin ja pystyviemärit uusittiin portaikkoon. Operaatio kesti noin kymmenen kuukautta.

Sarjamme viimeisessä jaksossa nähdään, miltä asukkaista ja urakoitsijoista tuntuu, kun homma on lopussa. Menikö kaikki niin kuin sovittiin?

- Nyt on melkein vuosi kulunut ja onhan tuossa kylpyhuoneessa vielä töitä. Miten se venyinkin näin pitkäksi, Pekka Huhmarniemi tuskailee.

Sami Huuskonenkin on palannut evakosta kotiinsa, kevyesti murheellisin mielin:

- Kun takaisin tultiin, niin kaikki oli siinä paskassa, Sami kommentoi räväkkään tyyliinsä.

Myös edellisissä jaksoissa tutuksi tullut saumaongelma nyppii edelleen asukkaita. Taloyhtiön palkkaama urakan valvoja Kari Lehtinen antaa lopulta selityksen ongelmalle.

- Alussa luultiin, että työntekijät pesivät sen sauman kirjavaksi. Sehän ei pitänyt paikkaansa. Sauma-aine kovettui liian nopeasti, eli siinä ei saisi odottaa kun se levitetään. Sauma olisi pitänyt muotoilla heti, Lehtinen selvittää.

Sauma-aine vaihdettiin saman materiaalitoimittajan niin sanottuun normaalilaastiin, joka ei niin nopeasti kuivu.

- Niissä, missä kirjavuutta on ollut, on nyt korjattu. Neljästä ensimmäisestä portaasta vain viideltä asukkaalta tuli viestiä, että niissä oli jotain häiriötä, muistuttaa urakoitsijan edustaja, työnjohtaja Juha Pyhäranta.

Satopihlajassa on totuttu järjestämään juhlia, ja myös putkiremontti huipentuu sellaisiin. Asukkaat kutsuvat totta kai rakennusporukankin mukaan ja viimeisessä jaksossa nähdään, millaista palautetta puolin ja toisin annetaan.

Samalla selviää yksi tärkeimmistä asioista, eli Mauri Tahvanaisen rakkaan ammeen kohtalo!

- Elämässä on näitä kohokohtia, herkkiä hetkiä. Tämä on nyt elämäni yksi suurimpia hetkiä, koska minun rakas ammeeni lähtee kohta seuraavaan elämänvaiheeseensa, Mauri tunnelmoi itsekuvaamallaan videolla.

Asiantuntijaraatimme pohtii 10 kysymystä putkiremontista –videollaan tällä kertaa sitä, mitkä ovat tärkeimmät yksittäiset asiat putkiremontin onnistumisen ja epäonnistumisen kannalta. Video julkaistaan sunnuntai-iltana - kun klo 18.15 TV1:llä alkava finaalijakso on päättynyt.

Samaan aiheeseen pureutuu asiantuntijaraadin puheenjohtaja Juha Salmi blogissaan, joka julkaistaan maanantaina.

Putkiremontin viimeinen jakso - ja sen myötä kaikki jaksot - nähtävillä nyt Areenassa.

Asiantuntijaraadin kaikki keskustelut katsottavissa täältä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua