Hyppää pääsisältöön

Siskonpeti hekottaa työlle, ystäville ja henkisyydelle

Siskonpeti-sarjan näytteissä ollaan mm. yhteydessä enkelimarsuun, kohdataan hilpeä gynekologi, nähdään näkymätön Sari, bailataan lounasdiskossa ja pahoinpidellään ystävä Paulo Coelhon elämänviisaudella.

Siskonpeti ehti ensimmäisellä kaudellaan kosketella muiden aiheiden ohella myös tuonpuoleista elämää. Selvänäkijä hämmästyttää visioillaan ja saa kontaktia jopa edesmenneisiin pieneläimiin.

Hengenelämän arkea valotettiin sarjassa muutenkin monipuolisesti. Surevia lohduttava pappi kaipaa veikeää kevennystä, ja päättäväinen joogaaja päättää rentoutua vaikka väkisin.

Ystävyyssuhteita käsittelevä Siskonpetin jakso varoitti kuitenkin, että henkisyyden ylikorostus voi läheispiirissäkin johtaa pahoinpitelyyn keittiöfilosofialla.

Krisse puolestaan antaa naistenhuoneessa esimerkin siitä, kuinka ystävää voi auttaa löytämään tyylin, joka sopii hänelle ja jollekulle muullekin.

Työ-jaksossa nähtiin, miten burnoutista muodostuu projekti ja kuinka valittajasta itsestään tulee ongelma.

Työyhteisön suunnittelupalaveriin osallistuu näkymätön henkilö. Puutarhakutsuilla taas paljastuu, että ammatistaan on joskus viisainta olla pukahtamatta.

Työ ja ilo yhtyvät, kun ruokatunnilla saa hillittömyys vallan. Naistentautien lääkäri vuorostaan osoittaa, että työnkin voi hoitaa leikiten.

Yle esitti Yellow Film & TV:n tuottaman Siskonpedin ensimmäisen 12-osaisen kauden keväällä 2014. Sarja yhdisteli sketsejä, standup-tyylisiä monologeja ja musiikkivideoita, jotka pohjautuivat suomalaisten naisartistien laulamiin kappaleisiin. Päätähtinä esiintyivät Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen ja Sanna Stellan. Kaartia täydensivät Joonas Nordman ja Jarkko Niemi. Ohjaajana toimi Anna Dahlman, ja musiikista vastasi Katja Lappi.

Kommentit