Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä LOVEband

Lovebändi
LOVEband vasemmalta oikealle: Kalle Tornianen, Joonas Kasurinen, Mikko Kosonen, Ville Nurmi, Joonas Kaikko, Johanna Iivanainen, Lasse Piirainen, Ako Kiiski, Aleksi Ahoniemi, Osmo Ikonen, Jukka Eskola ja Antti Rissanen. Lovebändi Kuva: Vain tämän ohjelman yhteydessä - Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi lovebändi

SuomiLOVEssa kannattaa kiinnittää tarkkaa huomiota vierailevien artistien lisäksi erittäin kovatasoiseen LOVEbandiin. Siinä soittaa maamme kovimpia muusikoita bändin kipparin Ako Kiiskin johdolla.

LOVEbandin johtaja Ako Kiiski kertoo yhtyeestään suurella ylpeydellä, syystäkin. Hän on kasannut bändiin maamme kovimpia muusikoita.
Akon piti koota yhtyeensä pieteetillä, sillä ohjelman formaatti vaatii muusikoilta paljon. Ohjelmassa kuullaan sata biisiä, ja LOVEbandikin soittaa niistä kymmeniä. Lisäksi biisit soitettiin haastavissa olosuhteissa. Kyseessä saattoi oli yllätys, jossa bändin piti hoitaa oma leiviskänsä yhtäkkiä virheettömästi, jotta ohjelman yllätysmomentti tallentui kameralle. Studiokuvauksissa sen sijaan vedettiin erittäin tiukalla aikataululla pitkää päivää genreistä ja artisteista toisiin hyppien.
- Tämän tyyppiseen ohjelmaan tarvitaan bändi, joka pystyy missä tahansa tilanteessa soittamaan minkä tahansa suomalaisen biisin. Siksi LOVEband koostuu suomalaisista huippumuusikoista. Tämän lisäksi bändi on tietysti hyvännäköinen! Ako sanoo.

Sata biisiä
vaatii ison bändin

Toisella kaudella LOVEband on kasvanut entisestään yhdellä jäsenellä, eli kyseessä on iso 12-henkinen orkesteri.
- Tiesin, että musiikkityylien kirjo on laaja, joten meillä piti olla myös käytössä laajat soundivariaatiot. Tällaisella kokoonpanolla voidaan operoida eri genrejen välillä. Sitten kun meillä on vielä muutama multi-instrumentalisti, kuten Aleksi Ahoniemi ja Osmo Ikonen, onnistui moni mahdottomaltakin tuntunut biisi loistavasti.
Akon, Osmon ja Aleksin lisäksi bändissä soittavat kosketinsoittaja Joonas Kasurinen, trumpetisti Jukka Eskola, kitaristi Mikko Kosonen, rumpali Kalle Torniainen, pasunisti Antti Rissanen, kitaristi Ville Nurmi, kosketinsoittaja Lasse Piirainen sekä perkussionisti Joonas Kaikko. Osmon rinnalla toisena laulusolistina toimii iki-ihana Johanna Iivanainen.
- Me kaikki olemme toisillemme entuudestaan tuttuja. Osittain siitä syystä nämä muusikot onkin valittu LOVEbandiin: Tiedän, että heidän kanssaan asiat toteutuvat tällaisen ohjelman vaativalla nopeudella ja laadulla.
- Olin onnellinen, kun nämä ihmiset pääsivät mukaan, Ako kiittelee.
Hänellä on ollut voimakkaasti tekemässä SuomiLOVEa muutenkin kuin bändiliiderinä. Ohjelman formaattia on kehitetty tuotantoyhtiössä useiden vuosien ajan, ja Ako on ollut ideoinnissa mukana pitkään. Ohjelman sadasta kappaleesta hän ollut tavalla tai toisella mukana noin 70 biisissä joko sovittajana tai soittajana.

Katso Ako Kiiskin haastattelu SuomiLOVEN ensimmäiseltä kaudelta:

Kommentit