Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Eksoottiset junamatkat

Kiehtova maailma: Eksoottiset junamatkat, Yle TV1
Toimittaja Chris Tarrant tutustuu ääriolosuhteissa kulkeviin junareitteihin. Kiehtova maailma: Eksoottiset junamatkat, Yle TV1 Kuva: (C) THE GAMMA PROJECT kiehtova maailma: eksoottiset junamatkat

Teema keskiviikkoisin 13. - 27.5.2015 klo 20.00, uusinta lauantaisin klo 15 ja maanantaisin klo 17
Yle Areenassa 30 päivää

Pitkän linjan tv-toimittaja Chris Tarrant matkustaa kolmiosaisessa sarjassa (Chris Tarrant´s Extreme Railways) maailman hurjimmilla junareiteillä Kongossa, Australian takamailla ja Intian rannikolla.

Äärimmäisissä olosuhteissa tuntien ja jopa päivien myöhästymiset ovat todennäköisiä, kiskot kulkevat vaarallisia reittejä ja junavaunut ovat tupaten täynnä matkustajia.

25.11. Kongo

Toimittaja Chris Tarrant tutustuu ääriolosuhteissa kulkeviin junareitteihin. Keskellä viidakkoa maisemat ovat huimaavat, junavaunut tupaten täynnä matkustajia ja jopa päivien myöhästymiset mahdollisia.

2.12. Australia

Adelaiden ja Darwinin välinen rautatie on yli 3000 kilometrin mittainen. Chris Tarrant matkustaa läpi kuivan autiomaan, joka on täynnä hylättyjä asemia ja aavekaupunkeja.

9.12. Intia

Maan länsirannikon junarata on rakennettu poikkeuksellisen hankalaan maastoon. Kiskot kulkevat vesirajassa ja ylittävät satoja siltoja. Sadekausi tekee reitistä erityisen vaarallisen.

Tuotanto: The Gamma Project for Channel 5. Britannia, 2013.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.