Hyppää pääsisältöön

Velipuolikuu: Fakiiri Kronblom

Sirkus Papukaijasta tuttu taikuri teki lähes 20 vuotta myöhemmin yllättävän paluun televisioon Velipuolikuussa. "Suolaa, suolaa, enempi suolaa", kaikui jälleen ja jopa aiempaa ärsyttävämmällä äänenpainolla. Fakiirin taidot vaikuttavat kuitenkin olevan pitkän tauon jäljiltä hieman ruosteessa.

Bravuurinumero, jossa Kronblom taikoo taskustaan punaisen neilikan, ei onnistu millään. Tuloksena on vain rusakko. Lentäväksi lauseeksi kohonnutta taikasanaakin mies rääkyy katsojan piinaksi asti.

Taskun vaihtaminenkaan ei tuota kaivattua lopputulosta, saatikka housujen etumuksen kaivelu. Lisäksi herran varjelema taskumatti on tempun vaikutuksesta muuttunut pitkäkorvaksi.

Kaikkensa antanut Kronblom jää lopulta studioon purkamaan turhautumistaan 120 kaniinin ympäröimänä.

Tietolaatikko

Alkuperäinen Sirkus Papukaijan Fakiiri Kronblom oli näyttelijä Nils Hedengren. Kronblomin hahmon tavaramerkkinä oli puhua suomea vahvasti murtaen ja hänen roolinsa ohjelmassa olikin pikemminkin ilveilijä kuin vakavasti otettava taikuri. Velipuolikuun parodiassa Kronblomia näyttelee Pirkka-Pekka Petelius.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto