Putkiremontti herättää tunteita, ja asiat ovat monesti vaikeita ja monimutkaisia. Tässä kansa kysyy, asiantuntijat vastaavat.
Hannu Lehtonen Jyväskylästä kirjoittaa:
"Isännöitsijätoimistoilla on omat intressinsä lietsoa kaikenlaisia remontteja, ja monet tavalliset asujat on niissä mennen tullen uunotettavissa. Isännöintitoimistojen "asiantuntijat" seurustelevat epäterveesti monenlaisten konsulttiensa ("asiantuntijoidensa") kanssa, marssittavat sitten näitä taloyhtiöiden yhtiökokouksiin, jossa monasti ei ole valmiuksia kyseenalaistaa konsultin näkemyksiä."
Nimimerkki ”Taas tuo ämmä tulee” kysyy tilanteestaan:
Nimimerkin remontti on mutkistunut monelta osin, kun eteen on tullut poikkeuksia alkuperäisiin suunnitelmiin. "Samanlaista muovimattoa olisin tuskin mistään pystynyt löytämään, ja olisihan siihen tullut joka tapauksessa saumat jos vaikka sellaista olisin sattunut löytämään. Lattiaksi laitoin parketin - jonka siis itse maksoin. Nyt siis jäin ilman siivouskaappia; mihinkähän laitan siivousvälineeni."
Nimimerkki Taisteluun Väsynyt on pulassa ongelmien jatkuessa:

Nimimerkki on yrittänyt saada korjauksia kylpyhuoneeseensa ja ratkaisua tilanteeseensa jo pitkään - mutta kaikki tuntuvat asettuvan häntä vastaan: "Kun tässä asiassa ei ole löytynyt ratkaisua omin keinoin - eikä tavarantarkastuskaan tuottanut tulosta - onko osakkaalla vielä jotain apua saatavana? Milloin asia vanhenee ja mitään ei ole enää tehtävissä? Onko taloyhtiön osakas heikossa asemassa tällaisessa tilanteessa?"
Nimimerkki Nurkkaan ajettu kysyy:

Nimimerkki kokee, että taloyhtiön hallitus tekee pienessä piirissä oman päänsä mukaan: "Kaikkein hankalinta tässä on se, ettei luota enää isännöitsijään eikä hallitukseen. Joten jos hallitus (jäseniä 3) tekee mielestäni huonon päätöksen, niin mistä minä saan oikeutta? Mikä on hallituksen vastuu taloyhtiön asioista? Entä velvollisuudet osakasta kohtaan?"
Auli Sulin kysyy kustannusten jakautumisesta:

Taloyhtiössä on erilaisia asuntoja ja erilaisia intressejä, Auli Sulin kysyy miten kustannusten kuuluisi jakautua: "Taloyhtiössäni on valmistumassa putkiremontti. Sen kustannusjaosta on epäselvyyttä. Remontissa jouduttiin rikkomaan keittiökaapistoja, eri asunnoissa eri määrä. Miten hyvitykset menevät oikein?"
Nimettömänä pysyttelevä vuokralainen on tiukoilla:

"Vaihtoehtoa minulla ei siis ollut, muuta kuin jäädä asuntoon remontin ajaksi. Olisin vuokrannut jostain toisen asunnon siksi aikaa, jos vuokrakompensaatio olisi toteutunut. Minun on pakko asua remontin keskellä, rahat eivät muuhun riitä. Mitkä ovat vuokralla asuvan oikeudet putkiremontin aikana ja miten vuokraa pitäisi maksaa remontin ajalta?"
Pauli Raatikainen haluaa varmuuden remontin tarpeellisuudesta:

"Osa eläkeläisomistusasujista pelkää todella paljon kustannuksia, koska heidän pienet eläkkeet eivät millään riitä kattamaan kustannuksia. Tiedän että rakentamisen laatu ja käytettävät materiaalit vaihtelivat paljon jo 60-luvullakin. Olen talon omistusasuja, mutta en asiantuntija, joten kysyisin miten videokuvauksen perusteella voi selvittää, että putkiremontti on juuri nyt ajankohtainen?"