Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Viikon kellaribändi White Balance: Meitä kuunnellaan eniten Ranskassa

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on White Balance.

White Balance

Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat tällä viikolla White Balancenseuraavin sanoin:

- Tyylikästä, vähäeleistä ja herkkää elektronista poppia. Maarian ääni kuulostaa raikkaalta ja sopiiCrowds-kappaleen tunnelmaan upeasti. Taustat kasvavat vähäeleisesti mutta huomattavasti biisin edetessä, mikä tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisen.

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen?

- White Balancen ensimmäiset sessiot taisivat olla loppuvuodesta 2012. Ilarilla oli taustaa rokkibändihommista, mutta pikku hiljaa oli kehittynyt kiinnostus tehdä jotain ihan muuta. Tunsimme toisemme jo entuudestaan ja Ilari pyysi minua mukaan laulamaan. Meillä oli molemmilla pitkä historia musiikin parissa, Ilarilla bändijuttuja ja mulla musiikkiteatteria. Tämä oli meille molemmille tilaisuus kokeilla jotain uutta, Maaria sanoo.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Kun ylipäätään saimme julkaistua ensimmäisen biisin joulukuussa 2013. Oli siistiä nähdä sen leviävän kansainvälisissä musiikkimedioissa, joita itsekin seuraamme. Myös ensimmäinen keikkamme viime keväänä Helsingin Kuudennella Linjalla oli mahtava kokemus. Siellä soittivat myös Aves ja Sarah Kivi & Non Orchestra. Ilta oli kaikin puolin onnistunut.

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen livebändi olette?

- Toistaiseksi meillä on ollut pari keikkaa. Lauantaina 29. marraskuuta lämppäämme ruotsalaistaSummer Heart:ia Kuudennella Linjalla ja tammikuussa meidät voi nähdä Elmun Baarissa Helsingissä. Opiskelut hidastavat tällä hetkellä keikkailutahtia, mutta sitä kivempaa on aina päästä lavalle. Livenä panostamme musiikin ja esiintymisen lisäksi vahvasti visuaalisuuteen. Meitä kiinnostaa myös musiikin yhdistäminen muihin taidemuotoihin, kuten tanssiin tai kuvataiteisiin.

Onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

- White Balancea tehdään ennen kaikkea rakkaudesta musiikkiin. Ilari opiskelee musiikintuotantoa ja minä teatteria, eli molempien tulevaisuudessa se tulee varmasti olemaan isossa osassa.

Ketkä ovat esikuvianne?

- Niitä on monia. Minua inspiroi tällä hetkellä eniten brittibändi Years & Years. Fiilistelemme molemmat esimerkiksi Oh Landia ja Kidnap Kidiä. Ilari rakastaa Bob Marleyta.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

- Se on aika selkeä. Ilari tekee biisin, minä kirjoitan lyriikat ja melodiat. Sitten työstetään puolin ja toisin.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli?

- On ehdottomasti. Kuuntelen aina tarkkaan biisien sanoituksia. Sanat luovat kappaleen tunnelmaa ja niillä halutaan aina kertoa jotakin. Pidän kauniista, absurdeistakin sanoituksista.

Onko kielellä suuri merkitys?

- Englanniksi kirjoittaminen tuntuu minulle luontevammalta, kuin suomeksi kirjoittaminen. Lisäksi on kiva, että esimerkiksi Soundcloudissa biisi voi levitä niillekin, jotka eivät puhu suomea. Meitä on tilastojen mukaan kuunneltu eniten Ranskassa, mikä on hauskaa.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Soundit ja rytmit, loistavat bändit ja artistit, ihmiset.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Hienoltahan se tuntuu!

Katso musavideo alta.

YleX:n Kellarin kautta demoasteella olevat bändit ja artistit voivat saada musiikkiansa radioon. Lue ohjeet ja lähetä oma kappaleesi - tästä aukeaa tie tähtiin – tai vähintäänkin radioaalloille asti!