Hyppää pääsisältöön

Velipuolikuu: Fylli-täti

Tarinatäti Fylli kertoo ja kuvittaa sadun, jossa on tällä kertaa mukana hippunen tottakin.

Kevään kynnyksellä on monen "pikku päät täynnä karvaisia ajatuksia" ja Fylli-tädin satupaperilla nähdäänkin sen kunniaksi varsin vähäpukeista sakkia.

Rumannäköisen yrittäjämiehen Fylli tosin piirtää vain takaapäin, mikä on moiselle pöytätavoista piittaamattomalle humalaiselle öykkärille vain oikein. Yrittäjähirmulta löytyy kuitenkin jonkinlaista charmia, koska herran heiluminen saa "tällaisen vanhan jarrunkin uskomaan ihmeisiin", Fylli myöntää.

Etenkin talonmies Taavitsaisen liiallista itsevarmuutta kritisoiva satu polveilee ja rönsyilee, kuin erään tytön povi takavuosina. Paperille syntyvän lihameren keskiössä kun on kukas muu, kuin Fylli itse.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto