Hyppää pääsisältöön

Avec Tastula

Avec Tastula, Maarit Tastula, Yle TV1
Toimittaja Maarit Tastula kohtaa ihmisiä heidän arjessaan. Avec Tastula, Maarit Tastula, Yle TV1 maarit tastula

TV1 perjantaisin 12.12.2014 - 9.1.2015 klo 22.00 - 22.45, uusinta sunnuntaisin klo 17.10
Yle Areenassa vuoden ajan.

Marjo-Riitta Karhusella on aggressiivinen rintasyöpä. Elämän ja läheisten kanssa on tehtävä sovinto. Olipa tuleva millainen tahansa, se on kohdattava rauhallisin mielin ja rakastaen.

Marjo-Riitalla on kolme lasta. Onni on kuuden ja Nooa yhdeksän vuoden ikäinen. Kolmas lapsi, 17-vuotias Iina, on jo muuttanut pois kotoa.

Saavatko pienten lasten äidit kuolla, kysyy toimittaja Maarit Tastula ohjelmassaan Avec Tastula. Sarjan aloitusjakso on katsottavissa jo Yle Areenassa.

Toivosta epätoivoon

Kun Marjo-Riitalla todettiin 42-vuotiaana aggressiivinen rintasyöpä, häneltä poistettiin toinen rinta. Edessä olivat ankarat sytostaatti- ja sädehoidot.

Avec Tastula, Marjo-Riitta Karhunen, Iina, Yle TV1
Avec Tastula, Marjo-Riitta Karhunen, Iina, Yle TV1 Kuva: Marjo-Riitta Karhunen ja Iina. Kuvaaja: Tommi Ketonen iina
Maarit Tastula elää Marjo-Riitan rinnalla tämän kamppailussa sairautta vastaan. Tunteiden vuoristoradalla seuraavat paremmat ja huonommat kaudet toistaan. Toivo vaihtuu epätoivoon ja jälleen toivoon.

Kaiken aikaa läsnä on tunne elämän rajallisuudesta, ja sairauden ja hoitojen aiheuttama äärimmäinen kipu.

Ohjelmaa kuvattiin miltei vuoden ajan. Marjo-Riitta pitää myös avointa videopäiväkirjaa ajatuksistaan, tunteistaan ja tuntemuksistaan.

Sanomatta jääneitä asioita

Yksi Marjo-Riitan tarinan isoista kysymyksistä on, kuinka kertoa sairaudesta ja kuolemasta lapsille, ja miten lapsi ymmärtää sairauden.

Iina-tytär sairasti varhaisteininä pahan anoreksian ja kävi itsekin lähellä kuolemaa.

Äidin ja tyttären välille on jäänyt huonoa omatuntoa, ja paljon selvittämättömiä asioita. On jätetty sanomatta asioita, jotka olisi pitänyt sanoa.

Avec Tastula – arkea ja ikuisuutta

Toimittaja Maarit Tastula kohtaa jälleen ihmisiä heidän arjessaan suositun Avec Tastula -ohjelmasarjan toisella tuotantokaudella.

Viisiosaisessa, dokumentaarisessa keskusteluohjelmassa eletään myös irtisanomisuhan alla ja pohditaan tarvitseeko masentunut terapiaa vai potkua takalistolle.

Lisäksi näytetään kuinka vaarallista usko auktoriteetteihin voi olla ja kysytään, tuleeko eläimistä onnellisempia, jos niitä kohdellaan ihmisen kanssa tasaveroisina.

Muualla verkossa:
Ole rohkea – tuli mitä tuli
Avec Tastula: Tehdas taistelee eloonjäämisestään

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.