Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Pirjo: Näin laihdutin 50 kiloa!

Tuhkimotarinoita, Pirjo
Kokkolalainen Pirjo on yksi Tuhkimotarinoiden 2. tuotantokauden päähenkilöistä. Tuhkimotarinoita, Pirjo Kuva: Yle tuhkimotarinoita

Kokkolalainen Pirjo on yksi Tuhkimotarinoiden 2. tuotantokauden päähenkilöistä. Hänen elämäänsä on mahtunut paljon vastoinkäymisiä, varsinkin liittyen lapsiin. Siksi hän on aina laittanut itsensä taka-alalle ja huolehtinut muiden hyvinvoinnista. Keväällä 2011 Pirjo teki elämäntapamuutoksen, ja sen myötä painoa tippui 50 kiloa! Pirjo kertoo, miten se onnistui.

”Suurimman osan elämästäni olen taistellut ylipainon kanssa. Minulla on lukuisia laihdutusyrityksiä takanani. Olen myös tyypillinen jojoilija; välillä kiloja lähtee ja jo hetken kuluttua ne ovat takaisin.

Olin jo keväällä 2011 seurannut Raakel Lignellin painonpudotusta. Koska olemme lähes samanikäisiä ja painoa oli kummallakin paljon, samaistuin hänen tilanteeseensa. Kuitenkin tuo viimeinen niitti eli kyky tehdä pitävä painonpudotuspäätös oli hankalaa. Kuinka monesti maanantaisin aloitin dieetin ja illalla taas jo syöpöttelin! Omantunnontuskat olivat suunnattomat ja kärsin tilanteesta.

Kuinka monesti maanantaisin aloitin dieetin ja illalla taas jo syöpöttelin!

Kävin lääkärissä flunssan takia keväällä 2011. Lääkäri mittasi verenpaineeni ja totesi sen olevan todella korkea. Edessä olisi verenpainelääkityksen aloittaminen. Minulla oli myös astmalääkitys päällä ja olin jatkuvasti sairas ja väsynyt. Painoa oli enimmillään 128 kiloa. Tuo lääkärikäynti herätti minut tajuamaan tilanteeni – jos en muuta elintapojani, voin vaikka kuolla.

Sauvakävelyä
Pirjo ja Outi Broux sauvakävelyllä Sauvakävelyä tuhkimotarinoita

Myös isäni on aina ollut todella ylipainoinen. Samoihin aikoihin, kun pähkäilin omaa laihduttamistani, pudotti isäni painoa runsaat 70 kiloa. Tuolloin mietin, että jos hän siihen pystyy, niin miksen minäkin!

9.5.2011 alkoi uusi sivu elämässäni. Lähdin työkaverin kannustamana Cambridge-valmentajalle ja näin alkoi elämä Cambridge-eväillä. Painonpudotus perustuu vähäenergisiin ateriankorvikkeisiin. Edessä oli todella kova kuuri. Vieroitusoireet roskaruoasta ja herkuista olivat hirveät. Nopeaa vauhtia putoava paino kuitenkin kannusti jatkamaan ja kun vauhtiin pääsin, niin homma alkoi sujua.

Vieroitusoireet roskaruoasta ja herkuista olivat hirveät.

Jossain vaiheessa syksyllä 2011 paino ei enää pudonnutkaan samaan tahtiin, sillä olin aloittanut liikkumisen ja elimistöni meni jumiin. Liikuin paljon, mutta en saanut riittävästi energiaa dieetissäni. Tuossa vaiheessa lopetin Cambridge-kuurin ja aloitin karppaamisen. Karppaamalla painonpudotus onneksi jatkui. Tammikuussa 2012 oli painoa pudonnut kahdeksassa kuukaudessa huikeat 50 kiloa!

Mikä ihana tunne kun olo oli kevyt, mieli hyvä ja peilikuvakin upea! Helppoa ei elämä ole kuitenkaan ollut varsinaisen painonpudotusurakan jälkeenkään. En voi enää koskaan palata entiseen syömismalliini. Tiedän, että olen ruokariippuvainen ja sokeri on minulle huume. Joudun siis alati tarkkailemaan syömisiäni ja huolehtimaan liikkumisestani, sillä takaisin vanhoihin mittoihin en aio palata!”

Seuraa Tuhkimotarinoita Facebookissa!

Tuhkimotarinoita-sarja maanantaisin kello 21 TV2:lla alkaen 29.12.2014

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?