Hyppää pääsisältöön

Dreamhackin Counter-Strike-turnauksessa voidaan sittenkin nähdä suomalaisjoukkue

Hovik “KQLY” Tovmassian steam pelaajaprofiili
Hovik “KQLY” Tovmassian pelaajaprofiili Hovik “KQLY” Tovmassian steam pelaajaprofiili Kuva: http://steamcommunity.com/id/kqly?l=finnish kqly

Alunperin yksikään suomalaisjoukkue ei saanut kutsua tai päässyt läpi karsinnoista Dreamhackin Counter-Strike-turnaukseen. Tilanne voi kuitenkin muuttua dramaattisten käänteiden seurauksena.

Saksalaisen ALTERNATE-joukkueen pelaaja Simon “smn” Beck sai maanantaina porttikiellon eli bannin ESEA-liigaan huijausohjelman käytön takia. Porttikielto aiheutti paljon keskustelua ja spekulointia laajemmasta epärehellisyydestä ammattilaispelaajien keskuudessa. Pian tämän jälkeen Beck sai porttikiellon myös koko Counter-Strike Global Offensive -peliin.

Myös ranskalainen huippupelaaja Hovik “KQLY” Tovmassian sai porttikiellon peliin. Tovmassian pelasi myös Suomessa viime kesänä Assembly Summer -tapahtumassa järjestetyssä turnauksessa Nostalgie-joukkueessa. Tällä hetkellä Tovmassian pelaa ranskalaisessa Titan-joukkueessa, joka on yksi Dreamhack Winter -turnaukseen osallistuvista joukkueista. Dreamhackin sääntöjen mukaan joukkueessa pitää olla vähintään kolme pelaajaa, jotka ovat saaneet kutsun turnaukseen aiempien suoritustensa pohjalta. Tovmassianin saatua pelikiellon Titanilla ei ole enää kolmea kutsun saanutta pelaajaa, joten he eivät voi osallistua turnaukseen.

Saman kohtalon edessä on myös toinen ranskalainen joukkue. Epsilon-joukkueen Gordon “Sf” Giryn saatua porttikiellon peliin ei tälläkään joukkueella ole kolmea kutsun saanutta pelaajaa.

Koska Titan ja Epsilon eivät voi osallistua turnaukseen, on Dreamhack päättänyt järjestää uudet karsinnat neljälle joukkueelle. Neljästä joukkeesta kaksi parasta pääsee mukaan turnaukseen. Karsinnat järjestetään lauantaina 22.11., vain vajaa viikko ennen varsinaisen turnauksen alkua. Karsintoihiin osallistuu suomalaispelaajista koostuva 3DMAX, tanskalainen Copenhagen Wolves, ruotsalainen Flipsid3 sekä norjalainen London Conspiracy.

3DMAX-joukkue koostuu samoista pelaajista kuin Assembly Summer -turnauksen fiinalissakin pelannut ENCORE:

  • Joona "natu" Leppänen
  • Taneli "disturbed" Veikkola
  • Jesse "KHRN" Grandell
  • Time "reflex" Rintala
  • Mikko "xartE" Välimaa

Yle lähettää Dreamhack turnauksen pudotuspelit Yle Areenassa perjantaina 28.11. klo 11 alkaen ja lauantaina 29.11. klo 14 alkaen ja finaalin Yle TV2 -kanavalta lauantaina 29.11. klo 22 alkaen.

Korjattu 21.11. 14.30 huijauskoodi huijausohjelmaksi.

Lisätty 22.11 10.32 karsintoihin osallistuvat joukkueet.

Kommentit