Hyppää pääsisältöön

Näytetään miten suomalaiset välittävät

Nyt se alkaa toden teolla! Lupa välittää-kampanjassa on haastettu kaikki Suomen koululaiset ja opiskelijat välittämään vanhuksista ja järjestämään heille ikimuistoisia tapahtumia. Jo nyt kartalla on yli sata tapahtumaa ja lisää on tulossa.

Lupa Välittää-kampanjan ensimmäisessä suorassa lähetyksessä turkulaisen Luostarivuoren koulun oppilaat kumminsa Pekka Hyysalon johdolla kertovat, millaisen tapahtuman he järjestivät Kerttulin vanhainkodin asukkaille.

Studiossa Pekka luokkineen kohtaa 78-vuotiaan räp-mummo Eilan. Eila on kampanjan musiikkivideon tähti yhdessä räppäri Asan kanssa. Eila kertoo elämästään, iloistaan ja suruistaan ja kannustaa kaikkia suomalaisia antamaan välittämislupauksensa.

Lisäksi näemme, miten olympiamitalisti, lumilautailija Enni Rukajärvi selviää lautailusta, kun hämet puetaan AgeMan- ikäpukuun, joka teki Ennistä 75-vuotiaan.

Osallistu ohjelmaan Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Kommentoi, jaa oma lupauksesi, lähetä kuva, jossa ole vanhemman ihmisen seurassa. Nyt on lupa välittää.

Juontajina Alexandra Kral-Leczczynski ja Helena Itkonen.

Tykkää kampanjasta Facebookissa
Seuraa Twitterissä ja Instragramissa.
Ota kuva vanhan kanssa ja jaa somessa #LupaVälittää!

Kommentit
  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua