Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Nouseva poptähti Vilma Alina johdattelee hulluuden partaalle

Vilma Alina
Vilma Alina Kuva: Sara Lehtomaa vilma alina

Vilma Alina on tuore parikymppinen laulaja-lauluntekijä, josta povataan seuraava kirkasta kotimaista poptähteä. Artisti julkaisi debyyttisinkkunsa Hullut asuu Kallios marraskuussa 2014, joka on erittäin sopiva esittelybiisi Vilma Alinalle. Tutustutaan nuoreen naiseen nyt paremmin hulluuden, Kallion ja Viikonloppulistan kautta.

Vilma Alinan Viikonloppulista

Tarina Vilma Alinan taustalla on nykyajalle jo melko perinteinen:

A) Vilma Alina latasi YouTubeen loopperilla väsäämänsä potpurin Anssi Kelan ja Robinin biiseistä. Kela ihastui tuotokseen ja jakoi sen Facebookissaan. Näin levy-yhtiö löysi lahjakkaan nuoren muusikon.

B) Vilma Alina soittaa Robinin bändissa koskettimia.

Tätä menoa tosin Sibelius-lukion kasvatti saa pian jättää pestinsä Robinin kosketinsoittajana, kun hänen soolouransa on lähtenyt nousukiitoon. Debyyttialbumi ilmestyy ensi vuonna ja sen urbaaneja elektrosoundeja, sekä melodisia popkoukkuja vilisevät kappaleet ovat synytyneet yhteistyössä tuottaja Ilkka Virtasen kanssa. Karkeasti voidaan sanoa, että musiikillisesti Vilma Alina kulkee hieman Sannin jalanjäljissä. Mutta mitä artisti haluaa kertoa itsestään?

Kuka on Vilma Alina?

Mä oon 21-vuotias laulaja-lauluntekijä ja musiikinopiskelija. Teen elektronista, kokeilevaa pop-musiikkia ja tykkään kirjoittaa suorasanaisesti ja maustaa tekstiä ripauksella huumoria. Bändejä, joista olen saanut vaikutteita ja inspiraatiota musiikkiini ovat mm. Rudimental, Massive Attack ja M83.

Mikä on hulluinta mitä muusikkourallasi on sattunut?

Soitimme pari vuotta taaksepäin DBTLn aikaan rokkibändin kanssa keikkaa eräällä jokilaivalla. Päivä oli ollut kesän kuumin ja aurinkoisin, mutta kun setin toka biisi lähti käyntiin puhkesi hullu ukkosmyrsky. Me ei annettu sen kuitenkaan lannistaa, pistettiin katokset pystyyn ja hoidettiin raivolla keikka loppuun jylinästä ja sateesta huolimatta. Myöhemmin illalla kuultiin että koko festarit oli keskeytetty myrskyn takia.

Mikä on parasta Kalliossa?

Parasta Kalliossa on vilkkaus ja monipuolisuus. Alle kilsan säteellä kotiovesta on lukuisia hyviä safkapaikkoja ja kivoja baareja. Täällä järkätään paljon kiinnostavia keikkoja ja tapahtumia, eikä täällä todellakaan tylsisty.

Miten syntyi Viikonloppulistasi "Viikonlopun hullut biisit"?

Näissä biiseissä on mun mielestä juuri sopivasti hulluutta tai hulluttelua tunnelmassa, tuotannossa ja teksteissä. Joukkoon saattoi myös eksyä jokunen biisi ihan vaan niiden hullun kauneuden takia. Kaikki listan biisit tulevat bändeiltä ja artisteilta, joita fiilistelen ja arvostan suuresti.


Vilma Alinan Viikonloppulista - "Viikonlopun hullut biisit"

1. St. Vincent - Digital Witness
2. Minä ja Ville Ahonen - Ennen kuin kuolen
3. Major Lazer - Get Free
4. Massive Attack - Angel
5. J. Karjalainen Electric Sauna - Hullun laulu
6. Kate Bush - The Dreaming
7. Vesa-Matti Loiri - Laulu on iloni ja työni (Kirkkokonsertti -levyltä liveveto)
8. Little Dragon - Twice
9. Björk - Army Of Me
10. Pink Floyd - The Great Gig In The Sky

Vilma Alina Facebookissa

 • Elämä on sarja myöntäviä tai kieltäviä vastauksia. Avaruusromua 25.3.2018

  Mitä todella tarkoittaa viis veisaaminen?

  Suuri osa ihmisistä ottaa harteilleen monenlaisia huolenaiheita. Syyllisyyden, velvollisuudentunnon tai ahdistuksen tunteet saavat heidät käyttäytymään tavalla, joka aiheuttaa heille enemmän ärtymystä kuin iloa. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on lupa vastata kieltävästi, sanoo Sarah Knight kirjassaan Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Musiikkia pohdintojen sekaan esittävät Nicola Ratti, Creta, Carlo Domenico Valyum, Aidan Baker & Gareth Davis, Cut Worms sekä Noone. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma uutuuslevyjä arvioimassa

  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1.

 • Mo-du-laa-ri-nen? Avaruusromua 18.3.2018

  Modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia!

  Olet ehkä kuullut tuon sanan aiemmin jossakin. Modulaarinen. Jos et muualla, niin ainakin Avaruusromua-ohjelmassa. Modulaarinen ja analoginen ovat tulleet esiin säännöllisin väliajoin. Monesti ne on mainittu silloin, kun on ollut puhetta vanhoista syntesoijista, 1960- ja 70-lukujen suurista ja monimutkaisen näköisistä elektronisista soittimista. Modulaarisuus ja analogisuus ovat myös osa tämän päivän elektronista musiikkia. Avaruusromussa muun muassa modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  Pyhimys ja M arvioivat levyuutuuksia

  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1.