Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Nouseva poptähti Vilma Alina johdattelee hulluuden partaalle

Vilma Alina
Vilma Alina Kuva: Sara Lehtomaa vilma alina

Vilma Alina on tuore parikymppinen laulaja-lauluntekijä, josta povataan seuraava kirkasta kotimaista poptähteä. Artisti julkaisi debyyttisinkkunsa Hullut asuu Kallios marraskuussa 2014, joka on erittäin sopiva esittelybiisi Vilma Alinalle. Tutustutaan nuoreen naiseen nyt paremmin hulluuden, Kallion ja Viikonloppulistan kautta.

Vilma Alinan Viikonloppulista

Tarina Vilma Alinan taustalla on nykyajalle jo melko perinteinen:

A) Vilma Alina latasi YouTubeen loopperilla väsäämänsä potpurin Anssi Kelan ja Robinin biiseistä. Kela ihastui tuotokseen ja jakoi sen Facebookissaan. Näin levy-yhtiö löysi lahjakkaan nuoren muusikon.

B) Vilma Alina soittaa Robinin bändissa koskettimia.

Tätä menoa tosin Sibelius-lukion kasvatti saa pian jättää pestinsä Robinin kosketinsoittajana, kun hänen soolouransa on lähtenyt nousukiitoon. Debyyttialbumi ilmestyy ensi vuonna ja sen urbaaneja elektrosoundeja, sekä melodisia popkoukkuja vilisevät kappaleet ovat synytyneet yhteistyössä tuottaja Ilkka Virtasen kanssa. Karkeasti voidaan sanoa, että musiikillisesti Vilma Alina kulkee hieman Sannin jalanjäljissä. Mutta mitä artisti haluaa kertoa itsestään?

Kuka on Vilma Alina?

Mä oon 21-vuotias laulaja-lauluntekijä ja musiikinopiskelija. Teen elektronista, kokeilevaa pop-musiikkia ja tykkään kirjoittaa suorasanaisesti ja maustaa tekstiä ripauksella huumoria. Bändejä, joista olen saanut vaikutteita ja inspiraatiota musiikkiini ovat mm. Rudimental, Massive Attack ja M83.

Mikä on hulluinta mitä muusikkourallasi on sattunut?

Soitimme pari vuotta taaksepäin DBTLn aikaan rokkibändin kanssa keikkaa eräällä jokilaivalla. Päivä oli ollut kesän kuumin ja aurinkoisin, mutta kun setin toka biisi lähti käyntiin puhkesi hullu ukkosmyrsky. Me ei annettu sen kuitenkaan lannistaa, pistettiin katokset pystyyn ja hoidettiin raivolla keikka loppuun jylinästä ja sateesta huolimatta. Myöhemmin illalla kuultiin että koko festarit oli keskeytetty myrskyn takia.

Mikä on parasta Kalliossa?

Parasta Kalliossa on vilkkaus ja monipuolisuus. Alle kilsan säteellä kotiovesta on lukuisia hyviä safkapaikkoja ja kivoja baareja. Täällä järkätään paljon kiinnostavia keikkoja ja tapahtumia, eikä täällä todellakaan tylsisty.

Miten syntyi Viikonloppulistasi "Viikonlopun hullut biisit"?

Näissä biiseissä on mun mielestä juuri sopivasti hulluutta tai hulluttelua tunnelmassa, tuotannossa ja teksteissä. Joukkoon saattoi myös eksyä jokunen biisi ihan vaan niiden hullun kauneuden takia. Kaikki listan biisit tulevat bändeiltä ja artisteilta, joita fiilistelen ja arvostan suuresti.


Vilma Alinan Viikonloppulista - "Viikonlopun hullut biisit"

1. St. Vincent - Digital Witness
2. Minä ja Ville Ahonen - Ennen kuin kuolen
3. Major Lazer - Get Free
4. Massive Attack - Angel
5. J. Karjalainen Electric Sauna - Hullun laulu
6. Kate Bush - The Dreaming
7. Vesa-Matti Loiri - Laulu on iloni ja työni (Kirkkokonsertti -levyltä liveveto)
8. Little Dragon - Twice
9. Björk - Army Of Me
10. Pink Floyd - The Great Gig In The Sky

Vilma Alina Facebookissa

 • Metsä huokaa ja hiljenee. Avaruusromua 17.12.2017

  Äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa.

  Yhtäkkiä metsä hiljenee ympärillä. Linnunlaulu lakkaa ja metsä vaikenee. Valo tulee oudosta suunnasta. Kaikki on ylösalaisin. Kaikki on väärinpäin. Tuttu metsä on muuttunut vieraaksi paikaksi. Metsänpeittoon joutuneelle tulee omituinen, vieras olo. Metsänpeitto on suomalaisessa kansanuskomusperinteessä tila tai paikka, johon metsässä kulkeva ihminen tai kotieläin voi joutua. Metsänpeitossa kulkija joutuu metsänhaltijoiden ja maahisten maailmaan. Avaruusromussa seikkaillaan äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Iskelmämiehet iskelmän puolella Levylautakunnassa

  Suomalaista Levylautakunnassa

  Suomalaisuuden lippua heiluteltiin Levylautakunnassa, jossa kuunneltiin poikkeuksellisesti vain kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Arvioitaan antamassa iskelmäsanoittajat Ilkka Vainio ja Lasse Wikman sekä musiikkitoimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1. J.

 • Äärirajoille asti! Avaruusromua 10.12.2017

  Avaruusromussa matkataan retrohengessä.

  Osa kaikkein parhaasta taiteesta on tehty rajoitusten puitteissa. Usein kaikkein rohkein ja vaikuttavin elektroninen musiikki on syntynyt artistien käyttäessä saatavilla ollutta tekniikkaa sen äärirajoille asti. Tällaisia ajatuksia esittävät japanilaista videopelimusiikkia esittelevän kokoelman toimittajat. Tuntuu siltä, että he ovat oikeassa. Samat ajatukset pätevät musiikkiin laajemminkin. Avaruusromussa matkataan retrohengessä. Yllätyksiä Japanista, Suomesta, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Saksasta. Toimittajana Jukka Mikkola.