Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Nouseva poptähti Vilma Alina johdattelee hulluuden partaalle

Vilma Alina
Vilma Alina Kuva: Sara Lehtomaa vilma alina

Vilma Alina on tuore parikymppinen laulaja-lauluntekijä, josta povataan seuraava kirkasta kotimaista poptähteä. Artisti julkaisi debyyttisinkkunsa Hullut asuu Kallios marraskuussa 2014, joka on erittäin sopiva esittelybiisi Vilma Alinalle. Tutustutaan nuoreen naiseen nyt paremmin hulluuden, Kallion ja Viikonloppulistan kautta.

Vilma Alinan Viikonloppulista

Tarina Vilma Alinan taustalla on nykyajalle jo melko perinteinen:

A) Vilma Alina latasi YouTubeen loopperilla väsäämänsä potpurin Anssi Kelan ja Robinin biiseistä. Kela ihastui tuotokseen ja jakoi sen Facebookissaan. Näin levy-yhtiö löysi lahjakkaan nuoren muusikon.

B) Vilma Alina soittaa Robinin bändissa koskettimia.

Tätä menoa tosin Sibelius-lukion kasvatti saa pian jättää pestinsä Robinin kosketinsoittajana, kun hänen soolouransa on lähtenyt nousukiitoon. Debyyttialbumi ilmestyy ensi vuonna ja sen urbaaneja elektrosoundeja, sekä melodisia popkoukkuja vilisevät kappaleet ovat synytyneet yhteistyössä tuottaja Ilkka Virtasen kanssa. Karkeasti voidaan sanoa, että musiikillisesti Vilma Alina kulkee hieman Sannin jalanjäljissä. Mutta mitä artisti haluaa kertoa itsestään?

Kuka on Vilma Alina?

Mä oon 21-vuotias laulaja-lauluntekijä ja musiikinopiskelija. Teen elektronista, kokeilevaa pop-musiikkia ja tykkään kirjoittaa suorasanaisesti ja maustaa tekstiä ripauksella huumoria. Bändejä, joista olen saanut vaikutteita ja inspiraatiota musiikkiini ovat mm. Rudimental, Massive Attack ja M83.

Mikä on hulluinta mitä muusikkourallasi on sattunut?

Soitimme pari vuotta taaksepäin DBTLn aikaan rokkibändin kanssa keikkaa eräällä jokilaivalla. Päivä oli ollut kesän kuumin ja aurinkoisin, mutta kun setin toka biisi lähti käyntiin puhkesi hullu ukkosmyrsky. Me ei annettu sen kuitenkaan lannistaa, pistettiin katokset pystyyn ja hoidettiin raivolla keikka loppuun jylinästä ja sateesta huolimatta. Myöhemmin illalla kuultiin että koko festarit oli keskeytetty myrskyn takia.

Mikä on parasta Kalliossa?

Parasta Kalliossa on vilkkaus ja monipuolisuus. Alle kilsan säteellä kotiovesta on lukuisia hyviä safkapaikkoja ja kivoja baareja. Täällä järkätään paljon kiinnostavia keikkoja ja tapahtumia, eikä täällä todellakaan tylsisty.

Miten syntyi Viikonloppulistasi "Viikonlopun hullut biisit"?

Näissä biiseissä on mun mielestä juuri sopivasti hulluutta tai hulluttelua tunnelmassa, tuotannossa ja teksteissä. Joukkoon saattoi myös eksyä jokunen biisi ihan vaan niiden hullun kauneuden takia. Kaikki listan biisit tulevat bändeiltä ja artisteilta, joita fiilistelen ja arvostan suuresti.


Vilma Alinan Viikonloppulista - "Viikonlopun hullut biisit"

1. St. Vincent - Digital Witness
2. Minä ja Ville Ahonen - Ennen kuin kuolen
3. Major Lazer - Get Free
4. Massive Attack - Angel
5. J. Karjalainen Electric Sauna - Hullun laulu
6. Kate Bush - The Dreaming
7. Vesa-Matti Loiri - Laulu on iloni ja työni (Kirkkokonsertti -levyltä liveveto)
8. Little Dragon - Twice
9. Björk - Army Of Me
10. Pink Floyd - The Great Gig In The Sky

Vilma Alina Facebookissa

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.