Hyppää pääsisältöön

Prisma Studio: Varo luontoa!

prisma studio, Yle TV1
Luonto on sympaattinen, mutta myös vaarallinen. prisma studio, Yle TV1 yle tv1

TV1 tiistaina 25.11.2014 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 28.11. klo 5.55
Yle Areenassa 30 päivää

Mikä on Suomen luonnon vaarallisin tappaja? Kymmenen kärjessä -listaan mahtuu suurpetoja, hyönteisiä, luonnonmullistuksia ja sääilmiöitä.

Suomi on väestöntiheydeltään EU:n harvimmin asuttu maa. Suomi on ihanteellinen paikka esimerkiksi suurpedoille. Miten hyvin ihmisen ja petojen yhteiselo on sujunut viimeisen sadan vuoden aikana?

Luontoon mennään rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Toisaalta luonnosta haetaan suurta seikkailua. Miten esimerkiksi vuorikiipeilijät valmistautuvat ääriolosuhteisiin?

Suomalaisten luontosuhteesta, luonnon kaupallistamisesta ja kasvihuoneilmiön vaikutuksista ympäristöön keskustelevat ympäristöfilosofi Leena Vilkka, vuorikiipeilijä Samuli Mansikka ja ilmastoasiantuntija Mikko Alestalo. Lähetyksen juontaa Ivan Puopolo.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.