Hyppää pääsisältöön

Testaa, kuinka foodie olet?

Stradan Marjut Tervola ruokamaistelijana
Stradan Marjut Tervola ruokamaistelijana Kuva: Thomas Hagström / Yle marjut tervola foodie fine dining

Ruuasta on tullut suurta taidetta ja keittiömestareista taitelijoita. Lautaselle aseteltuja huippuaterian komponentteja koristellaan ja värjätään kuin maalauksia. Samalla ruokatermistöön ovat iskostuneet sanat fine dining ja flavori ja foodie.


Foodiet ovat ruokabloggareiden kermaa, jotka matkustavat jetset-koneella maailman parhaisiin ravintoloihin elämysillalliselle. Kysymys ei ole tyhjänpäiväisestä ruokahifistelystä, kuten jotkut väittävät.

Testaa, onko sinusta foodieksi!

Kommentit
  • Avaruusromua: Mitä on pluviofilia?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili? Minä en tiennyt. En, ennen kuin katsoin netistä. Pluviofiili on ihminen, joka rakastaa sadetta. Ihminen, johon sade vaikuttaa rauhoittavasti ja inspiroivasti. Latinan kielen sana "pluvia" tarkoittaa sadetta. Mitä on sade? Se on pilvistä putoavaa vettä eri olomuodoissaan. Se on kaikkea vedestä rakeisiin. Mitä muuta? Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri