Hyppää pääsisältöön

Vietnamilaisten kevätkääryleiden (Goi Cuon) resepti

Heather ja Risto Kuusisto valmistavat vietnamilaisia kevätkääryleitä
Heather Vu-thi-hong-hai ja Risto Kuusisto valmistavat kevyttä perjantaiherkkua. Heather ja Risto Kuusisto valmistavat vietnamilaisia kevätkääryleitä Kuva: Risto Kuusisto vietnamilaisia kevätkääryleita

Näin teet maistuvia vietnamilaisia herkkuja!

Vietnamilaiset kevätrullat
6:lle henkilölle

Paketti riisipapereita
½ kilo isoja kuorittuja katkarapuja
½ kiloa keitettyä kasleri-lihaa
2 ruukkusalaattia
1 nippu tuoretta korianteria
1 nippu thai-basilikaa (Sweet basil)
Tuorekurkku – suikaleina
Halutessa mintun lehtiä, karkeaa porkkana-raastetta.

Kastike – ainekset sekoitetaan:
8 rkl vettä
4 rkl sokeria
4 rkl kalakastiketta (saa aasialaisesta kaupasta)
4 rkl sitruunamehua

Pilkottuina:
n. ½ tuoretta chiliä, maun mukaan
2-3 valkosipulin kynttä

VALMISTUS

Leikkaa kasleri-liha ohuiksi siivuiksi (noin 3x3 cm)

Huuhtele riisipaperit nopeasti lämpimässä vedessä. Anna niiden levätä lautasella noin minuutti.

Laita riisipaperin päälle ensin katkarapuja 4-5 kappaletta. Sen päälle pari salaatin lehteä, basilikaa, korianteria ja mahdolliset muut vihannekset. Lado päälle 3-4 ohutta siivua kasleri-lihaa.

Pyöritä rulliksi niin, että käännät aluksi reunat sisään. Laita lautaselle odottamaan nauttimista.

Dippaa rulla kastikkeeseen ja nauti.

Voit käyttää kastikkeena vaihtoehtoisesti myös Hoi-sin kastiketta.

Näitä sopii syödä monta, koska vietnamilaiset kevätrullat ovat todella kevyitä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän